Klaas Wilting

Een wens voor een kanjer

Wat is er mooier dan een glimlach op het gezicht van een kind. En al helemaal op het gezicht van een kind dat het moeilijk heeft, dat een ernstige ziekte heeft, of juist die ernstige ziekte heeft overwonnen en weer opkrabbelt. Ieder kind heeft er recht op om kind te zijn, om te kunnen spelen, om liefde om zich heen te voelen, om getroost te worden als het pijn of verdriet heeft.

Helaas is al dat moois niet voor elk kind weggelegd. Ernstige ziektes kunnen dat mooie van het kind zijn belemmeren. Dat is verdrietig voor het kind, verdrietig voor de ouders en eventuele broertjes en zusjes. Om dat verdriet te verzachten, om het blijde kindgevoel toch te geven is er de Kanjer Wens Nederland. “Wat zou ik zo graag nog eens willen? Waar zou ik graag naar toe gaan? Met wie of wat zou ik heerlijk kunnen lachen en genieten?” Vragen van een kind die worden beantwoord en ingevuld door de vrijwilligers van Kanjer Wens Nederland.

Van zo’n Stichting wil ik wel Ambassadeur zijn en op deze vraag, “Zou jij ambassadeur willen worden” heb ik direct volmondig “Ja” gezegd. Waarom? Omdat er niets mooier is dan een glimlach op het gezicht van een kind.

Klaas Wilting