Daisy naar het Harry Potter kasteel

Daisy is een grote fan van Harry Potter en heeft dan ook alle films en boeken van hem gezien en gelezen.

Eindelijk is het dan zo ver, de Kanjer Wens Dag, waar Daisy al zo lang naar had uitgekeken …

’s Morgens gaat om 10 uur ’s morgens de bel en staan de vrijwilligers van Stichting Kanjer Wens met een prachtig bloemstuk voor hun deur … wat een verrassing …! Even later stopt er ook nog eens een super mooie witte limousine voor hun deur, die hun komt ophalen. Wauw! De dag begint meteen goed …

Blij verrast nestelen Daisy, haar broertje en ouders zich in de mooie limousine en de reis kan beginnen. Waar zouden ze nu toch naar toe gaan … Daisy heeft echt geen flauw idee, maar is wel héél nieuwsgierig en ze blijft dan ook maar gissen … Tot vlak voor het einde van de reis is ze er nog steeds niet achter, welke verrassing haar te wachten stonden. Maar opeens valt dan toch het kwartje!

Na een behoorlijke rit is de limousine aangekomen in Doornenburg en stopt voor het prachtige kasteel daar, waar een heus Harry Potter evenement plaatsvindt. Het hele kasteel is prachtig omgetoverd in Harry Potter stijl en Daisy kijkt dan ook de hele dag haar ogen uit.

Bij aankomst wordt Daisy persoonlijk begroet en verwelkomd door een man in Middeleeuwse klederdracht met een levensechte uil op zijn schouder, waarmee Daisy mee op de foto mag. Hand in hand lopen ze richting kasteel, waar nog meer verrassingen wachten …

Eerst mogen we lunchen in een speciaal voor ons gereserveerde mooie zaal, in de kapel van het kasteel, waar later ook de aanwezige Harry Potter acteurs gaan lunchen. Meteen na de lunch wacht de volgende grote verrassing alweer.

Daisy ontmoet drie van de acteurs uit de Harry Potter films, die haar als een heuse VIP behandelen. De beroemde Engelse humor komt hier duidelijk naar voren en er wordt dan ook heel wat afgelachen. Daarna mogen er foto’s met hen gemaakt worden. Daisy geniet zichtbaar van dit alles. Ze krijgt ook een persoonlijke foto van hen met een handtekening, die ze op dat moment tekenen en Daisy mag ook vragen stellen. Wie had dat gedacht, dat zij deze acteurs nog eens van zo dichtbij zou kunnen zien. Geweldig vond ze het.

Na afscheid genomen te hebben, wordt het tijd om verder alles te gaan ontdekken. Wat was er veel te zien, veel personages uit het Harry Potter verhaal en met iedereen wil Daisy wel even op de foto. Daisy maakt nog een eigen toverstok, die ze mee naar huis mag nemen en ook maakt ze haar eigen toverdrankje. Aan het einde van de middag krijgen ze nog een rondleiding binnen door het kasteel, wat heel interessant is. De middag kan niet meer stuk en Daisy geniet zichtbaar van het begin tot het eind.

Aan het einde van de middag nemen we met een blij en tevreden gevoel afscheid van kasteel Doornenburg en rijden weer richting zuiden, waar hen de volgende verrassing te wachten staat. Want van dit alles krijg je natuurlijk wel weer honger. We rijden richting Brunssum en ook nu wordt weer gegist, waar we zouden gaan eten .. Zou het Molise zijn, de pizzeria waar ze wel eens gegeten hadden … Nee hoor, toch niet … we rijden door en stoppen even later voor het Griekse restaurant Kriti. Omdat Daisy heel graag Grieks eet, is dat natuurlijk echt een heerlijke verrassing en een mooie afsluiting van deze prachtige dag. De tafel staat bij aankomst al prachtig gedekt voor ons en even later kan er al heerlijk gesmuld worden van lekkere uitgebreide Griekse schotels. De dag kan niet meer stuk.

Na het eten wordt het toch tijd om richting huis te gaan … Daisy heeft sinds kort zelf rijles en vindt het natuurlijk ook wel heel leuk om nog even achter het stuur in de limousine te zitten … dat kan natuurlijk ook niet dagelijks en dan even te helpen met tanken …

Thuis aangekomen nemen ze moe, maar héél voldaan afscheid van ons. Wat was het een prachtige dag … met één woord “GEWELDIG” … zo zegt Daisy!

Wij bedanken

Deze wens is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van onder andere:

Niet alle verhalen staan hier

Helaas kunnen we niet alle mooie verhalen vertellen van de Kanjer Wensen welke wij vervuld hebben.

De belangrijkste reden is dat niet alle gezinnen/kinderen publicatie willen van hun wens, uiteraard accepteren en begrijpen we dit volkomen.

Ook zijn er veel kleine Wensen waarmee we geen pagina kunnen vullen, veel Kanjers zijn bezocht in het ziekenhuis of thuis met een kleine attentie.