Verslag European Mountain Summit

Julien & Frédérique Bouwman hebben de afgelopen week deelgenomen aan de “European Mountain Summit”. Hierbij hebben zij zich laten sponsoren voor Stichting Kanjer Wens, hieronder hun reisverslag:

Het was geweldig en het is een aanrader voor iedereen. In een paar dagen leer je zoveel mensen kennen, rijd je over de allermooiste wegen van de Alpen en ben je samen met 170 andere auto’s één hecht team.

Dag 1:

Start: Aschau im Chiemgau 🇩🇪

Einde: Passo dello Stelvio 🇮🇹

Samen met 170 teams zijn we van start gegaan. Via de Timmelsjoch Alpenstrasse 🇦🇹naar de Passo dello Stelvio 🇮🇹. Vooral die laatste staat bij ons in de top 5 van mooiste wegen. Op de top hebben we ons tentje opgegooid langs de kant van de weg en zijn we begonnen aan (daar kwamen we al snel achter) een ijskoude nacht. Maar als je dan de volgende ochtend je tent opendoet en dan de opkomende zon ziet samen met het geweldige uitzicht dan weet je waarvoor je het doet.

OPDRACHT VAN DE DAG: Ga met je blote voeten in de sneeuw staan met in je handen een steen uit Italië, een dennenappel uit Oostenrijk en bergwater uit Duitsland ☑

Dag 2:

Start: Passo dello Stelvio 🇮🇹

Einde: Valenza (S.A.C. Castello Party) 🇮🇹

Vroeg in de ochtend hebben we een deel van de Stelvio opnieuw gereden omdat het zo gaaf was! Daarna snel weer door om via Bormio 🇮🇹naar St. Moritz 🇨🇭te rijden. Een superdeluxe plaats in Zwitserland. Hierna mocht de Volvo weer aan de slag om over de Splügenpas 🇨🇭en de San Bernadino Pass🇨🇭te gaan. De dag eindigt weer in Italië waar we met iedereen samenkwamen bij een landhuis voor een BBQ, afterparty en kamperen in de tuin 🎉

OPDRACHT VAN DE DAG: het vinden van het landhuis. Heeeeeel toevallig stond die plaats net niet op de kaart dus werd het een late night BBQ☑

Dag 3:

Start: Valenza 🇮🇹

Einde: Barcelonnette 🇫🇷

De dag begint net wat later dan gepland; het was nogal een gezellig feestje. Na een Expedition Breakfast konden we er weer tegenaan. Via Turijn 🇮🇹kwamen we onder aan de Colle delle Finestre 🇮🇹. De Crew had al aangegeven dat deze pas wat meer van je auto vroeg 😏En jawel hoor: al gauw veranderde het smalle asfaltweggetje in een pad met zand, stenen en kuilen. Na deze pas daalden we af in de richting van Frankrijk. Via Briançon 🇫🇷reden we over de Col de l‘Izoard 🇫🇷naar onze bestemming Barcelonnette 🇫🇷.

OPDRACHT VAN DE DAG: ruil van voertuig met een fietser in Frankrijk op een hoogte van >2000m en fiets een stuk de berg op. Tjah, en toen kwam je geen fietsers tegen 🔲

Dag 4:

Start: Barcelonette 🇫🇷

Einde: St. Tropez 🇫🇷

Na een comfortabele hotelovernachting start de laatste dag wederom vroeg. Na een typisch Frans ontbijt met koffie, croissants en verse baguettes kunnen wij er weer tegenaan. Vanaf Barcelonette rijden we over drie kleinere cols: de Col de la Cayolle 🇫🇷, Col de Valberg 🇫🇷en de Col Saint-Martin 🇫🇷. Een prachtige route!! Na deze cols is het tijd om een deel van de bekende Monte Carlo Rally te rijden, namelijk de Col de Turini 🇫🇷. Een col met enorm veel haarspeldbochten en waar je je stuurkunsten goed kunt oefenen. Onderweg komen we meerdere auto’s tegen die het traject echt op tijd rijden; wie er zo snel mogelijk op de top aankomt wint. Vanaf hier beginnen we te dalen naar zee. We dalen af en rijden naar Monaco 🇮🇩!! Het geeft een enorme kick om met mijn oude Volvo door zo’n stad te rijden. Er zijn 3 onderdelen die we moeten bezoeken: Het Casino, dé haarspeldbocht van het F1 circuit en de Tunnel van Monaco. Na deze punten loopt de dag bijna op z’n einde en we moeten nog naar St. Tropez 🇫🇷.

En dan komen we aan!! Het feest kan beginnen, zonder enkele problemen hebben we de rally uitgereden. Onder het genot van een hapje en een drankje vieren we met de teams dat we ons einddoel hebben bereikt. We overnachten op de parkeerplaats en de volgende ochtend gaan we nog snel even het stadje in. We maken nog even wat foto’s in de haven om dan helaas terug te moeten naar Nederland.

Na 4 dagen zijn we 3.800 kilometer verder. We kijken terug op een onvergetelijke tijd met de auto, de teams, de prachtige omgeving en het geheel: de sfeer. Ieder die ooit de kans krijgt om een soortgelijke rally te rijden: doe het!! Het is een hele ervaring en een van onze mooiste reizen.

Namens Stichting Kanjer Wens danken wij Julien & Frédérique Bouwman voor hun mooie verslag en de sponsoring die het onze stichting heeft opgeleverd.