Ginette Ferwerda2018-06-14T15:28:08+00:00

Ginette Ferwerda

Kanjer Wens Dag Planner sinds 29 november 2017

Mijn naam is Ginette Ferwerda en ben 44 jaar. Ik ben getrouwd met Mark en wij hebben samen twee puberdochters, Lotte van 14 jaar oud en Sofie van 11 jaar oud. We wonen in Almere. Mijn gezin komt altijd op nummer 1. Zo ben ik bijna dagelijks op de hockeyclub te vinden voor de trainingen of wedstrijden van de meiden. Ga ik graag met zijn gezin op stap, wandelen, gezelschapsspelletjes spelen, samen iets lekker koken of bakken en nog veel meer.

In mijn dagelijks leven ben ik, naast moeder, ook leerkracht op een basisschool. Ik sta al ruim 20 jaar voor de klas en geef dan les aan de jongste kinderen, de kleuters. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Ik vind de jongste kinderen enthousiast, spontaan, onbevangen, lief, leergierig en geniet enorm van ze.

Ondanks dat ik enorm geniet van de kinderen op mijn werk, ben ik afgelopen zomervakantie toch van 3 naar 2 werkdagen gegaan. Ik wilde graag nog iets anders erbij doen en dan het liefst vrijwilligerswerk. Maar wat dan…..Ik was er al snel achter dat wat ik ook zou gaan doen het in ieder geval iets moest zijn met kinderen of iets voor kinderen. Ik heb gekeken bij allerlei organisaties en in november 2017 zag ik opeens een berichtje op Facebook voorbij komen van Stichting Kanjer Wens. Zij zochten Kanjer Wens Dag Planners. Ik dacht: “dit is mijn kans”. Toen ik Peter Visser aan de lijn kreeg om informatie te vragen, was ik gelijk enthousiast. Ik had hem aan de lijn op een donderdagavond en nog geen week later, ging ik samen met hem op mijn eerste wenshaalgesprek. Spannend en ook ontzettend leuk.

Inmiddels heb ik al een aantal wensdagen georganiseerd en uitgevoerd samen met andere vrijwilligers van de Stichting. Het leuke van dit werk is dat je een heleboel nieuwe mensen ontmoet, kinderen en ook hun ouders blij maakt met een mooie wensdag en ze even een moment hun ziekte doet vergeten.. En zelf kom je ook op plekken waar je anders nooit komt of ontmoet je mensen die je anders niet zo snel zou ontmoeten.

Ik ben erg blij met mijn keuze en hoop nog vele mooie wensdagen te mogen organiseren.