Kenney mag racen op profcircuit

Donderdag 17 mei klonk er een gigantisch motorgebrul in de straat van Kenney, nieuwsgierig wat er aan de hand was kwam Kenney naar buiten gelopen en daar stond een superstoere Porsche Cayenne voor zijn deur, dat de Porsche voor Kenney kwam bleek wel want zijn naam stond zelfs op het raam.

Niet veel later kwamen er ook nog eens twee politieauto’s en een politiemotor de straat inrijden, allemaal om Kenney te begeleiden bij de start van zijn Kanjer Wens Dag(en).

Onder politiebegeleiding ging de stoet eerst langs de school van Kenney, daar stonden al zijn klasgenoten klaar om hem uit te zwaaien en er werd even een groepsfoto gemaakt.

Kenney had geen idee waar de reis heenging en onderweg werd er dan ook voluit gespeculeerd wat de eerste bestemming zou zijn. Pas voor de deur van Skidôme te Rucphen werd de bestemming duidelijk maar nog niet het doel. Pas toen Kenney een Icekartposter zag begon het hem te dagen, hij ging voor het eerst van zijn leven Icekarten.

Na het omkleden (van buitentemperatuur +25 naar de vrieskou) en de uitleg mocht Kenney plaats nemen in de Icekart en kon hij de baan op. Ook de moeder van Kenney ging mee de baan op en samen mochten ze tegen elkaar racen. Het was duidelijk dat Kenney een ervaren kartrijder is want al heel snel reed hij snelle ronden al moest hij natuurlijk ook erg wennen aan het feit dat er op ijs gereden werd.

Uiteindelijk bleek hij duidelijk de winnaar van het Icekarten en uiteraard werd hij gehuldigd met een beker en een heuse medaille.

Toen ging de reis weer verder, wederom een lange autorit volgde en naarmate er verder gereden werd richting het Limburgse landschap, hoe enthousiaster iedereen werd. De eindbestemming bleek NH Maastricht waar begonnen werd met een heerlijke maaltijd. Na de pizza mocht Kenney mee de keuken in en zijn eigen “grand dessert” maken, ook werd er even een Crème brûlée gemaakt waarbij het verbranden van het suiker natuurlijk het leukste was.

Teruggekomen bij de tafel stond de volgende verrassing te wachten, de opa en oma van Kenney waren namelijk gearriveerd, deze wonen niet ver van Maastricht vandaan en waren uitgenodigd om gezellig spelletjes te komen spelen.

De avond werd dan ook doorgebracht met allerhande kaartspelletjes in het gezellige restaurant van het hotel daarbij zorgde gastheer Gerald dat niemand iets te kort kwam. Veel te laat natuurlijk werd het tijd om het bed op te zoeken want de volgende dag moest er vroeg opgestaan worden.

Vrijdagmorgen begon met een lekker ontbijt in het hotel, vers gebakken eieren, croissants, alles was aanwezig voor een goede start van de dag.

Na het ontbijt was het tijd voor de een na laatste maar wel grootste verrassing. Kenney is een ongelofelijke fanatieke kartliefhebber en racet dan ook al een tijdje onder begeleiding van zijn kartleraar Igor. Zijn grote wens is om te mogen racen op het profcircuit van Genk waar onder andere Max Verstappen regelmatig te vinden was. Probleem is alleen dat in België daar alleen vanaf 18 jaar gereden mag worden maar voor Kenney werd er vandaag een uitzondering gemaakt.

En daar bleef het niet bij, want bij aankomst bij de kartbaan stond wel een heel bekend persoon op Kenney te wachten, zijn kartleraar Igor was speciaal voor de Kanjer Wens Dag van Kenney helemaal naar België afgereisd om hem te kunnen begeleiden.

Ook nu weer omkleden, de nodige instructies en toen met een profcar het profcircuit op, wat liep Kenney te genieten en wat deed hij het toch goed. De rondetijden werden steeds sneller en de organisatie in België moest ook erkennen dat Kenney echt veel talent heeft. Ondanks de snelheden van soms boven de 100 km p/u wist Kenney foutloos te rijden en met rokende banden kwam hij dan ook de baan uiteindelijk af.

Wat heeft hij genoten en wat vond hij het geweldig om hier te mogen rijden, dit zal hij nooit meer vergeten en dat was duidelijk te zien aan het stralende gezicht. Ook hier werd de race natuurlijk afgesloten met een mooie medaille en beker.

Toen was het tijd voor de terugreis, maar deze werd nog eenmaal onderbroken voor de laatste verrassing. In het plaatsje Swalmen werd namelijk nog even gestopt bij de officiële winkel van Max Verstappen en daar kreeg Kenney zijn laatste verrassing. Een supermooi Max Verstappen shirt en pet, deze gingen aan en zijn daarna een aantal dagen niet meer uitgegaan J

Het waren twee drukke, maar ongelofelijk mooie dagen voor Kenney en zijn moeder, wat hebben ze genoten.

Wij bedanken

Deze wens is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van onder andere:

Niet alle verhalen staan hier

Helaas kunnen we niet alle mooie verhalen vertellen van de Kanjer Wensen welke wij vervuld hebben.

De belangrijkste reden is dat niet alle gezinnen/kinderen publicatie willen van hun wens, uiteraard accepteren en begrijpen we dit volkomen.

Ook zijn er veel kleine Wensen waarmee we geen pagina kunnen vullen, veel Kanjers zijn bezocht in het ziekenhuis of thuis met een kleine attentie.

2019-04-19T16:02:44+00:00