Lise wilde een nieuwe slaapkamer

“Dit zijn de allerleukste dagen van mijn leven!”

Lise, haar vader, moeder en grote zus zijn recent verhuisd naar een mooi nieuw huis. Omdat Lise in een rolstoel zit, is haar kamer hierop ingericht. Super natuurlijk, maar Lise’s wens is een mooie nieuwe kamer.

Vrijdag 26 januari was de start van twee dagen vol verrassingen. Papa en mama vonden het heel spannend, want ook zij wisten niet precies wat er zou gaan gebeuren. Met briefjes kregen zij aanwijzingen waar ze naar toe zouden gaan. De eerste rit was naar Hotel Harderwijk (Van der Valk). Lise en Vera waren nog nooit in een hotel geweest. Wat een belevenis, met z’n allen in een hotel mogen slapen, dat is leuk!

Om 17 uur werd het gezin verwacht in het NH Naarden Hotel. Ondanks dat Lise zelf niets mag eten, houdt zij erg van koken. In dit hotel mocht Lise de kok zijn en zelf gaan koken voor haar vader, moeder en zus. Van kok Melanie Schouten kreeg zij een eigen schort met haar naam erop. Lise mocht zelf een carpaccio-salade voor papa mocht maken, een garnalencocktail voor mama en tomatensoep voor Vera. Als hoofdgerecht zelf frietjes snijden, biefstuk bakken en een salade maken en ook nog een heerlijk ijsje voor Vera als dessert en chocolademousse voor papa en mama. En dit allemaal door Lise zelf gemaakt met een klein beetje hulp van Melanie. Lise kreeg zelfs na afloop een echt koksdiploma. Na het eten weer naar Harderwijk, om daar in het hotel te gaan slapen..… voor het eerst!

Zaterdag 27 januari stonden nog meer verrassingen op de planning. Deze dag werd ook grote zus Vera in het zonnetje gezet. Vera is een paardenmeisje en was dan ook helemaal blij en gelukkig dat zij in Hierden naar de mini-paardjes van Monique Kappers mocht om ze te aaien en te knuffelen en zelfs nog een stukje rijden.

Dat de meisjes het naar hun zin hadden, was overduidelijk. Lise zei dat het de allerleukste dagen van haar leven waren.

De laatste rit was weer terug naar huis, waar nog een grote verrassing op Lise wachtte. Terwijl het gezin leuke dingen beleefde tijdens de Kanjer Wens Dagen, is in samenwerking met Stichting Make over Mansion Lise haar kamer omgetoverd tot een echte meisjeskamer. Een kamer met dolfijnen, prinsessen, een mooi krijtbord en een logeerbed. Nu kan grote zus Vera bij Lise logeren. Ook iets wat Lise nog niet eerder heeft meegemaakt.

“Lise heeft het nog regelmatig over het koken in het hotel en laat aan iedereen die dat maar wil haar nieuwe kamer zien. Iedere dag moet ze even iets op het krijtbord schrijven”, vertelt mama Dittie. En “We hebben met z’n allen genoten!”

Speciale dank gaat uit naar directie en personeel van NH Sparrenhorst in Nunspeet waar de vrijwilligers van Stichting Kanjer Wens en Stichting Make over Mansion kosteloos mochten overnachten.

Wij bedanken

Deze wens is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van onder andere:

Niet alle verhalen staan hier

Helaas kunnen we niet alle mooie verhalen vertellen van de Kanjer Wensen welke wij vervuld hebben.

De belangrijkste reden is dat niet alle gezinnen/kinderen publicatie willen van hun wens, uiteraard accepteren en begrijpen we dit volkomen.

Ook zijn er veel kleine Wensen waarmee we geen pagina kunnen vullen, veel Kanjers zijn bezocht in het ziekenhuis of thuis met een kleine attentie.