Mees ontmoet zijn grote idool Dante van Clonny Games

Zaterdagmorgen om 9.00 uur gaat de deurbel bij het gezin van Mees, een taxibusje staat te wachten om het gezin uit te nodigen om mee te gaan. Een beetje onwennig stapt het gezin de deur uit. Zij dachten dat ze met eigen auto ergens heen zouden gaan.

De taxibus stopt bij het NS Station en dan hoor je al heel snel “yes, we gaan met de trein”. Dit is namelijk het favoriete vervoersmiddel van Mees en daar heeft hij al zeker drie jaar niet meer mee kunnen reizen.

De eerste bestemming is Zwolle, daar moet worden overgestapt van trein. Angelique sluit zich aan bij het gezelschap. Angelique is hoofdconducteur en zal Mees en zijn broertje en zusjes meer vertellen, maar vooral laten zien, over de trein. Ook mogen de kinderen de kaartjes controleren van de reizigers en mag Mees zelfs een keer omroepen via de geluidsinstallatie. Wat vindt hij dit stoer; dat is van zijn gezicht af te lezen!

De volgende bestemming is het spoorwegmuseum. Bij binnenkomst wordt er eerst genoten van een heerlijke lunch aan de speciaal klaargezette tafel met welkomstbordje voor Mees. Heerlijke broodjes gaan er in rap tempo doorheen want iedereen heeft intussen behoorlijk trek gekregen.

Na de lunch staat de gids van het spoorwegmuseum al klaar voor de rondleiding. Alle bijzonderheden van het museum krijgt het gezelschap te zien. Vooral de “vuurproef” is echt de favoriet van Mees. Net als hij aan de beurt is voor de tweede maal moet hij helaas weer mee want de trein naar de volgende bestemming staat alweer klaar.

En dan komt het hoogtepunt van deze bijzondere dag……. In het centrum van Utrecht worden we hartelijk ontvangen bij Bison Bowling. In een aparte en rustige ruimte krijgt iedereen wat lekkers te drinken en is het wachten op….

Mees heeft geen idee… maar opeens komt Dante van Clonny Games binnen lopen! Wow.. wat is de verrassing groot en Mees valt even helemaal stil. Gelukkig heeft Dante alle tijd en kunnen zij op het gemak samen iets drinken. Als Dante ook nog eens een cadeautje heeft voor Mees is het ijs helemaal gebroken. Een geweldige sweater en natuurlijk gaat deze meteen aan.

Hierna gaat Mees met Dante naar Gamestate om te gamen. Al snel is het niet Mees met zijn grote idool maar twee kinderen die heerlijk aan het gamen zijn.

Het is moeilijk afscheid nemen van Dante maar na een dikke knuffel moeten we toch echt weer verder.

De laatste stop is bij Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle. Ook daar staat weer een schitterende tafel klaar voor het gezelschap en wordt er genoten van een heerlijk diner. Een echt topdiner, waar zelfs de bestelde vis van oma aan tafel gefileerd wordt. Iedereen geniet met volle teugen. Voor vertrek mogen alle kinderen ook nog in de keuken hun eigen ijsje maken onder toeziend oog van de Souschef. Trots worden de gemaakte creaties getoond aan de ouders en oma.

De dag zit er nu echt op! Het laatste ritje met de trein volgt en op het station staat het taxibusje alweer klaar om het gezin naar huis te brengen.

De Kanjer Wens Dag van Mees is meer dan geslaagd. Wat heeft hij (en natuurlijk de rest van het gezin) genoten. Hier zal hij nog heel lang aan terugdenken.

Wij bedanken

Deze wens is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van onder andere:

Niet alle verhalen staan hier

Helaas kunnen we niet alle mooie verhalen vertellen van de Kanjer Wensen welke wij vervuld hebben.

De belangrijkste reden is dat niet alle gezinnen/kinderen publicatie willen van hun wens, uiteraard accepteren en begrijpen we dit volkomen.

Ook zijn er veel kleine Wensen waarmee we geen pagina kunnen vullen, veel Kanjers zijn bezocht in het ziekenhuis of thuis met een kleine attentie.