Minecraft Hospital Heroes haalt meer dan 20.000 euro op

Het Minecraft Hospital Heroes initiatief heeft meer dan 20.000 euro opgehaald. In totaal hebben 160 jongeren meegedaan aan de challenge, waarin ziekenhuizen in Nederland werden nagebouwd. Resultaten waar organisator Dirk Tuip duidelijk tevreden mee is. “We zijn super enthousiast over de resultaten!”, jubelt hij.

 

Tuip is zeer te spreken over het bereik dat de actie heeft. “De doelstelling om de jeugd meer te betrekken bij alles wat er door het coronavirus speelt in de ziekenhuizen, is zeker geslaagd. Eind december keken er ruim 14.000 jongeren live mee naar de challenge. We hebben uit alle hoeken van het land positieve geluiden gehoord over de actie, en zijn bovendien meegenomen in het jeugdjournaal en op AD.nl.”

 

Van virtueel naar “echt”

Europa’s grootste esports campus H20 uit Purmerend die door de nieuwe lockdown ook dicht moest, sloeg voor deze challenge de handen ineen met Thomas Bosch. Een jonge gamedeveloper en Minecraft-speler. Het doel van H20 was om met deze actie een positieve verbinding te leggen tussen jongeren en ziekenhuizen. Veel kinderen bouwen fantasiewerelden in Minecraft, maar juist in deze lockdown wil H20 de huidige coronawereld samenbrengen met de belevingswereld van jongeren. Zo’n 160 bouwers zijn aan de slag gegaan met de ziekenhuizen, waaronder AMC en VU in Amsterdam en het Erasmus in Rotterdam.

 

Educatie

Tijdens de challenge was er ook een educatief programma voor de jongste Minecrafters, onder leiding van Twaanlab. De workshops gingen over alle facetten van bouwen in Minecraft, van de basistechniek, naar het maken van blueprints. Ook voor de gevorderde Minecrafters was er een toffe aanbod. ‘Zo leerde je door middel van commando’s bouwen met World-Edit en liften met Redstone’. Beide bekende Minecraft modificaties die gebruikt worden voor bouwprojecten.

 

De opbrengst van de actie wordt voor 50% gedoneerd aan personeelsverenigingen van verschillende ziekenhuizen. De andere 50% gaat naar zes goede doelen, waaronder Kanjer Wens Nederland.

 

Meer informatie over de challenge is te vinden op minecrafthospitalheroes.com.