Zwemmen met dolfijnen in Portugal

Als dank treft u onderstaand het verslag aan dat de moeder van Nisj zelf heeft geschreven:

Ernstig ziek zijn, is niet leuk en zeker niet als je voor de derde keer te horen krijgt dat je leukemie hebt. Dit overkwam Nisj.

De lieve pedagogische medewerkster van het ziekenhuis ging meteen voor Nisj informeren wat voor mooie wensen ze kon aanvragen. Zo kwamen wij bij Stichting Kanjer Wens terecht, waar haar wens in vervulling ging.

Nisj wilde graag met dolfijnen zwemmen en het liefste in een warm land. Het was een geweldige verrassing dat Stichting Kanjer Wens haar hartenwens over de grens, wilde verwezenlijken. Wij kregen te horen dat wij 3 dagen naar Portugal mochten om daar met dolfijnen te gaan zwemmen.

Dinsdag 6 maart was het zover. We werden opgehaald door Jeroen van der Woude van Taxibedrijf Van der Woude en Zoons naar Schiphol gereden. Een zeer plezierige rit en fijne gesprekken onderweg.

Op Schiphol werden we opgevangen door Anja Huizinga, vrijwilliger van Stichting Kanjer Wens, daar kregen we nog wat informatie om goed verzorgd aan onze reis te kunnen beginnen. Voor Nisj heel spannend, dit was haar eerste keer vliegen. Met Axxicom (assistence) werden we in een caddy naar de gate gereden, waar we met Transavia zouden gaan vliegen.

Eenmaal de riemen vast en nog net niet in de lucht, kwam een lieve stewardess ons ophalen met de verrassing dat we tijdens het opstijgen en dalen in de cockpit mee mochten kijken. Daar werden we verheerlijkt met een sereen wolkendek als uitzicht en heerlijke zonnestralen. Het was een genoegen om met de piloten van crew HV 5355 mee te mogen kijken en te horen hoe passievol ze hun beroep uitoefenen. Na veilig in Faro geland te zijn, kreeg Nisj nog een verrassingspakketje met lekkers mee van de stewardessen.

De assistance naar de taxi was prima geregeld. Onder begeleiding van vriendelijk gezelschap werden we na een kort maar prettig gesprek, waarom we in Portugal zijn, bij de taxi Best4U afgezet. Waar wederom een vriendelijke chauffeuse ons naar het hotel Vila Gale Cerro Alogoa in Albufeira reed en onderweg vertelde over een orkaan die een paar dagen geleden voor het eerst Faro aandeed. Wat betreft het weer hadden we volgens haar beter een week later kunnen komen. Maar gelukkig was het nog steeds droog.

Het hotel was centraal gelegen, op loopafstand van het strand, Old Town en lekkere eet gelegenheden dicht in de buurt. Nadat we ons gesetteld hadden in onze hotelkamer en hadden opgefrist, zijn we na het eten vroeg gaan slapen. Want de volgende dag zou het allemaal gebeuren en zou Nisj haar wens in vervulling gaan.

De volgende dag werden we om 10:15 uur verwacht in het Zoomarine park, slechts 15 minuten van het hotel vandaan. Het was een beetje fris, maar gelukkig nog steeds droog, later kwam zelfs de zon nog een beetje door. Bij de receptie werden we opgevangen door onze host Rita, een hele lieve meid. Na een korte uitleg over wat de bedoeling was, kreeg Nisj haar wetsuits aan. Ze was er helemaal klaar voor en had er ontzettend veel zin in.

We gingen naar de bassins waar we een warme ontvangst kregen van de trainers, fotografen en natuurlijk de dolfijnen. Apollo werd de dolfijn waar Nisj mee het water in mocht. Het was een prachtig gezicht om te zien hoe Nisj genoot van het samenzijn met dit prachtige dier, de kunstjes het knuffelen en kusjes geven. Apollo was heel lief en het leek alsof Nisj dit vaker had gedaan, zo gemakkelijk en natuurlijk ging ze ermee om.

Na ongeveer een uur met Apollo gezwommen te hebben mocht Nisj afscheid nemen van de dolfijn. Rita begeleidde ons weer naar de kleedkamers. Nisj straalde op en top en rilde ook een beetje van de kou. Na een warme douche, konden we onder het genot van een heerlijke fruitlunch en typische Portugese lekkernijen nog even nagenieten van deze wonderbaarlijke ervaring, die ze nooit meer zal vergeten. Van Rita kreeg Nisj nog een aardigheidje, ook konden we nog een paar mooie foto´s ophalen. We namen dankbaar afscheid van deze lieve mensen en gingen gauw richting de taxi, want het begon al te regenen. Het was een hele belevenis voor Nisj en veel indrukken waren opgedaan, fantastisch dat haar wens was uitgekomen!

Terug in het hotel, heeft ze eerst was uurtjes uitgerust, want het was best intensief voor haar. Later op de middag wilde ze nog even naar het dorpje en een stuk strand zien. We namen gezellig de toeristen tram, jammer genoeg bleef het niet droog. We hebben wel een mooie strand gezien, met palmbomen hier en daar en met een woeste zee. We sloten de dag af met Indiaas eten op ons hotel kamer.

De volgende dag was weer snel aangebroken en helaas ook de terugreis weer in aantocht. Na een heerlijke late ontbijt bij het bakkertje/patissier naast het hotel, zijn we nog een paar winkeltjes in de buurt gaan bezoeken. Het was prachtig weer, lekker aangenaam warm. Nisj vond het jammer om te vertrekken. Na een drankje in de lounge zijn we gaan inpakken en gingen we om half vijf met de taxi weer naar Faro. Portugal is een mooi land, rijk aan geweldige natuur, sierlijke witte huizen en hele vriendelijke en behulpzame mensen.

Kwart over 8 zaten we weer in het vliegtuig richting Schiphol en wederom werden we goed verzorgd door deze keer crew HV 5358 van Transavia. Het was al na middernacht toen we aankwamen op Schiphol, het was koud en Nisj was heel moe, gelukkig een bekend gezicht in de aankomsthal, Jeroen, onze taxichauffeur van de heenweg stond weer paraat om ons fijn naar huis te brengen.

Lieve mensen, sponsors en Stichting Kanjer Wens, bedankt dat jullie deze mooie en bijzondere wens voor Nisj mogelijk hebben gemaakt!

Wij bedanken

Deze wens is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van onder andere:

Niet alle verhalen staan hier

Helaas kunnen we niet alle mooie verhalen vertellen van de Kanjer Wensen welke wij vervuld hebben.

De belangrijkste reden is dat niet alle gezinnen/kinderen publicatie willen van hun wens, uiteraard accepteren en begrijpen we dit volkomen.

Ook zijn er veel kleine Wensen waarmee we geen pagina kunnen vullen, veel Kanjers zijn bezocht in het ziekenhuis of thuis met een kleine attentie.