Oliebollenactie voor Stichting Kanjer Wens was een groot succes!

Bij Stichting Kanjer Wens ontvingen wij een geweldig bericht:

“December 2019 was een drukke maand voor ons. Er moest veel regel- en planwerk gedaan worden. Het was het helemaal waard, want wat was het fantastisch! Vol goede moed hebben wij alle benodigde spullen en ingrediënten verzameld!

Onze tuin moest omgebouwd worden tot bakkerij. Dit heeft Emiel voor zijn rekening genomen. Ondertussen hielden wij de aanbiedingen in de gaten en zo stuurden wij onze ouders wel meer dan eens op pad. Verschillende boodschappen werden netjes thuisbezorgd. Op Eerste Kerstdag hebben wij als gezin met veel plezier ananasbeignets gebakken. De vrijdag na kerst volgde de op een na grootste klus: het maken van de appelbeignets. Helaas moest Emiel werken, maar gelukkig kregen wij hierbij hulp van familie en vrienden. Na een lange dag van herhaaldelijk appels schillen, bladerdeeg uitleggen, appels snijden en opleggen, room spuiten, aandrukken, uitsteken en de vriezers vullen, konden wij moe maar voldaan ons bed in! Zaterdag moesten er nog een aantal beignets gemaakt worden en konden de rozijnen gecontroleerd worden op steeltjes. Mooi op tijd konden de rozijnen in een bak water gelegd worden om zo de mooiste stuks te krijgen! Zondag was de dag waarop de laatste dingen geregeld moesten worden. De vruchtjes moesten gespoeld worden, alle spullen moesten buiten klaargezet worden. Ook werden de gluten- en lactosevrije beignets gemaakt. Dit was nog een behoorlijke klus, maar uiteindelijk konden wij om 22.30 uur toch nog even naar bed.

Alles stond klaar voor de grote dag.

Eindelijk was DE dag aangebroken! Om half vier ’s ochtends stond onze huiskamer weer vol met hulptroepen! Bep, Maarten, Samantha en later ook Melvin waren er helemaal klaar voor! Snel de pannen gevuld met olie en aangezet. Ondertussen stonden de eerste emmers met oliebollenmix te rijzen in de vensterbank. Ieder had deze dag zijn/haar taak. Wat ging het vlot! De ene na de andere oliebol/beignet werd gebakken. Er moest af en toe natuurlijk ook even een oliebol of beignet geproefd worden!

Vanaf 10.00 uur kwamen de eerste mensen hun bestelling afhalen. Sommige mensen kwamen later nog een keertje terug! Blijkbaar zagen de oliebollen en beignets er te lekker uit om ze een dag te laten liggen! Terwijl de mensen wachtten op hun bestellingen, hoefden ze zich te vervelen. We hadden verschillende magazines van Stichting Kanjer Wens klaarliggen en er kon een filmpje gekeken worden over diverse wensdagen. Er werd ook speelgoed verkocht. Hiervoor kon men betalen wat ze wilden. De één betaalde €0,50 en de ander vond hamertje tik €10,- waard. Alles voor Stichting Kanjer Wens!

Rond 18.00 uur kwamen voor ons ‘eindelijk’ de laatste beignets uit de pan. Deze aten wijtraditiegetrouw met z’n allen op.

Wij waren moe maar voldaan.

De opbrengst van deze dag is maar liefst € 1.369! Geweldig!

Het is nog even wachten tot de volledige opbrengst van onze actie bekend is, want de emballage donatiebox bij AH Zeewolde staat nog tot onbekende data te pronken in de winkel. Hier komt zeker nog een update van!

Wat zijn wij ongelooflijk trots op dit resultaat, maar ook op iedereen die ons geholpen heeft op welke manier dan ook! Dank jullie wel!

Stichting Kanjer Wens: dit geld is nu voor jullie, dus wij hopen op veel mooie wensdagen! Als ‘limofamilie’ zullen we maar zeggen: stop het in de tank! Van dit geld kan de limousine toch aardig wat kilometers rijden?

Wij kunnen nu alvast zeggen: “tot eind 2020!” Want dan beginnen wij gewoon weer opnieuw! Wijhopen dat wij alle ingrediënten dan gesponsord kunnen krijgen. Wie helpt er mee?

Dit jaar hebben wij veel sponsoren gehad. Onze ‘tante’ Bep van kraamzorg Bep, sponsorde 2 hele mooie pannen, waarmee wij hopelijk jaren kunnen bakken! Consenza sponsorde een deel glutenvrij bladerdeeg. Bij Landwinkel Dekker kregen wij de goudreinetten tegen inkoopprijs, Zweedse Klokken en Melos schoonmaakbedrijf stortten beiden €100,- zodat wij hiervan overige benodigde spullen konden kopen. Carina van CCgo & Fotografie maakte kosteloos ons prachtige bestelformulier en er waren mensen die via een Tikkie of de actiepagina van Stichting Kanjer Wens een bedrag overmaakten. Iedereen hartelijk dank voor deze bijdrage!

Lieve kleine *Thijmen: Bedankt voor je inspiratie! Bij elke wensdag, die wij hoe dan ook tegenkomen, denken we weer even hoe jij kon genieten van soms maar hele kleine dingen!

Liefs van Emiel en Willy van Hilten”

We zijn deze familie ontzettend dankbaar voor hun inzet voor de stichting.