Tom naar “Freek Vonk op wereldreis”

Eind december was de Kanjer Wens Dag van Tom. Toen bij Tom aangebeld werd, waren er allemaal roofvogels voor zijn deur. Erwin Harting uit Almere van Stichting E&N Roofvogels had zijn mooiste vogels meegebracht en Tom kreeg alles te horen over deze indrukwekkende dieren.

Toen kwam Broodje Vasum de lunch langsbrengen voor deze grote #kanjer want er stond nog een druk programma te wachten. De lunch smaakte voortreffelijk.

Na de lunch vertrokken wij onder politiebegeleiding vanaf Amsterdam Noord richting AFAS Live en waar je normaal gesproken via de ringweg zou rijden, werd nu dwars door hartje Amsterdam gereden. Maar met drie politiemotoren (en het laatste stukje zelfs een politiebusje) erbij is dat alsof je op de ring rijdt, nergens hoefde geremd te worden want werkelijk alles en iedereen werd stilgezet voor de limousine van Tom.

Aankomen bij AFAS Live werd Tom recht voor de deur afgezet, uiteraard bij de VIP-ingang. Honderden mensen verzamelden zich om de limousine heen want die wilden allemaal wel eens weten wie hierin zat, nou dat was Tom natuurlijk. Hoofdbeveiliger Chris ving Tom echter geweldig op en nadat hij binnengebracht was, mocht Tom eerst even wat lekkers uitkiezen van Chris om de wachttijd door te komen.

Eenmaal in de zaal begreep Tom pas wat hij hier kwam doen, de show van “Freek Vonk op wereldreis” bekijken, wauw wat was hij blij. De show was geweldig met giraffen en dinosaurussen die door de zaal liepen. Maar het hoogtepunt was wel dat Tom een vraag mocht stellen aan Freek Vonk zelf, wat was hij aan het glunderen.

Toen de show afgelopen was, bracht Chris ons weer terug naar de limousine en werd er richting Almere gereden. In Almere zit namelijk Almere Jungle en daar stond Mike klaar om ons op te wachten. Tom ging namelijk een persoonlijke rondleiding krijgen. Fantastisch, overal mocht hij naar binnen en dieren aaien, voelen, voeren, het hield niet op. Slangen, hagedissen, wandelende takken, schilpadden, de meeste bijzondere vissen, alles kwam voorbij. Zelfs een ongelooflijk grote slang die wel 20 kilo woog, vond Tom niet eng en hij poseerde er graag even mee op de foto.

Uiteindelijk zat dit avontuur er ook weer op en was het tijd voor de laatste bestemming. Op naar Restaurant Breed Almere. Hier werden wij allerhartelijkst ontvangen en kreeg Tom een tafel in het speciale jungle gedeelte, hoe mooi was dat. Restaurant Breed is een restaurant waar Tom lekker zijn eigen eten kon pakken of klaar laten maken en dat deed hij dan ook volop. Wat heeft hij lekker gegeten zeg.

Toen was het toch echt tijd om huiswaarts te gaan, de Royal Limousine stond weer klaar en Tom had moeite zijn ogen open te houden op de terugweg maar het is hem gelukt.

Ongelooflijk moe maar oh zo trots kwam hij weer thuis en wat heeft het lang geduurd voor hij kon slapen van al die geweldige indrukken van deze dag.

Bedankt Yvonne Ten Bruggencate voor de geweldige foto’s.

Wij bedanken

Deze wens is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van onder andere:

Niet alle verhalen staan hier

Helaas kunnen we niet alle mooie verhalen vertellen van de Kanjer Wensen welke wij vervuld hebben.

De belangrijkste reden is dat niet alle gezinnen/kinderen publicatie willen van hun wens, uiteraard accepteren en begrijpen we dit volkomen.

Ook zijn er veel kleine Wensen waarmee we geen pagina kunnen vullen, veel Kanjers zijn bezocht in het ziekenhuis of thuis met een kleine attentie.

2018-01-17T09:19:10+00:00