Avonturier Ruben houdt het hoofd koel

`

Zodra de Kanjer Wens Limousine en twee politieauto’s de straat van Ruben inrijden, komt de hele buurt naar buiten om te kijken wat er aan de hand is. Agenten Jos en Simon staan bij hun voertuig met de zwaailichten aan en Ruben stapt met zijn ouders en broer de limousine in. Het gezin krijgt een echt vip-gevoel als ze horen dat de politie de limousine een stukje begeleidt. De Kanjer Wens Dag is nog maar net begonnen en kan nu al niet meer stuk.

Verrassingen van Fanfiber en Filmhuis vanBeresteyn
In de limousine kwam voor Ruben van Fanfiber een hoodie en armbanden van GameMeneer tevoorschijn. Ruben is groot fan van GameMeneer en hij reageerde razend enthousiast op deze verrassing. Ook Filmhuis vanBeresteyn in Veendam wilde Ruben verwennen en gaf het gezin vier vrijkaartjes en vier consumptiemunten cadeau. Ze verheugden zich alle vier meteen op het vooruitzicht van de gezellige familieavond bij het filmhuis.

Indrukwekkende expeditie bij WILDLANDS
Onderweg werd al snel geraden wat de volgende bestemming zou kunnen zijn nadat de limousine meerdere keren het bordje Emmen voorbijreed. Aangekomen in WILDLANDS Adventure Zoo vermoedde niemand dat een rondleiding achter de schermen bij de leeuwen op het programma stond. Dierenverzorger Louis stond Ruben al op te wachten en de expeditie kon beginnen. Ruben bleef heel rustig toen hij de leeuwen op maar twee meter afstand zag staan. Louis liet hem een stukje echte huid en een scherpe nagel van een leeuw aanraken en dit voelde heel bijzonder. Om deze dieren zo dichtbij te zien was een mooie ervaring en Ruben zag ook goed hoe groot ze zijn. Na het afscheid van de bijzondere leeuwen en Louis werd nog een rondje door de dierentuin gemaakt. Ruben mocht aangeven welk dier hij graag wilde bezoeken en hij koos voor de ijsberen. De ijsberen zwommen heerlijk in de baai en kwamen soms heel dichtbij. Na het bewonderen van deze prachtige dieren was het tijd geworden om naar de volgende bestemming te gaan.

Heerlijke lunchgerechten bij Lunchcafé Plein 10
De beste plek om te gaan lunchen in het centrum van Assen is bij Lunchcafé Plein 10. Na de hartelijke ontvangst van Derwan mocht iedereen plaatsnemen aan een gedekte tafel. Iedereen kreeg drinken aangeboden en ze smulden al snel van een heerlijke uitsmijter. Uitstekende pitstop.

Op en top teamwork bij Assen Escape Rooms
Bij Assen Escape Rooms stonden Laura en Vera klaar om tekst en uitleg te geven over het TT Assen-thema escape room spel. Opgesloten in de kamer begon het gezin de eerste opdrachten uit te voeren en al binnen een paar minuten ging een geheime deur open. Hierachter bevonden zich nog een aantal opdrachten en, met behulp van de tips uit de intercom, kwamen ze ook hier snel doorheen. De deur in de laatste kamer ging open en daar stond een echte racemotor. Ruben mocht daar natuurlijk op voor een foto en om de opdracht af te kunnen maken. Na veel gepuzzel en overleg lukte het om de finish binnen de tijd te halen. Over het mooie teamwork werd onder het genot van een koud drankje nagepraat en direct na de laatste slok stond buiten de volgende verrassing op Ruben te wachten.

Tesla Model X steelt de show
Ruben wilde altijd al heel graag in een auto met vleugeldeuren rijden en daar stond de Tesla Model X van Albert voor hem klaar. Na een grondige inspectie van deze mooie auto gaf de Tesla een showtje. Zodra de muziek begon, vlogen de deuren open en knipperden alle lampen mee op het ritme van de muziek. Albert nodigde het gezin uit om in de Tesla mee te rijden naar de volgende bestemming. Iedereen stapte vol enthousiasme in voor deze unieke ervaring.

GameMeneer gespot in Apollo Hotel Groningen
De Tesla en de Kanjer Wens Limousine werden voor de ingang van het Apollo Hotel Groningen geparkeerd en Albert werd uitgezwaaid. Genietend van een drankje nam aan de tafel naast Ruben iemand plaats. Op het moment dat hij zijn mondkapje even naar beneden deed, geloofde Ruben zijn eigen ogen niet, het was YouTuber GameMeneer.
Hij vroeg of Ruben zin had om samen met hem te gaan gamen en Ruben zei natuurlijk volmondig JA. Gastvrouw Kristel bracht ze naar een zaal waar alles al klaar stond voor een potje ‘Minecraft’ op de PS4. Ruben heeft een tijdje gegamed en gezellig gekletst, alsof ze elkaar al jaren kenden.

Yasumi Sushi & Grill Restaurant
Weer in de limousine kon Ruben even bijkomen van alle bijzondere ervaringen. De muziek ging voor de laatste keer lekker hard aan en alle inzittenden bewogen gezellig mee. Bij aankomst op het plein in het centrum van Groningen had de limousine veel bekijks. Ruben is dol op sushi en de dag werd afgesloten in het mooie Yasumi Sushi & Grill Restaurant. Het heerlijke eten werd twee uur lang volop geserveerd. Gelukkig was er nog wel plek voor een toetje. Het was al donker toen iedereen voor de laatste keer de limousine instapte om richting huis te gaan.

Goodiebag van Game Mania
Voor Ruben en zijn broer lagen goodiebags van Game Mania Almere klaar. De limousine reed langzaam de straat in. Het was tijd om afscheid te nemen, op de bank te ploffen en samen de dag door te nemen. Wat zal Ruben een heerlijke nachtrust hebben gehad.

Deze wensdag is mede mogelijk gemaakt door Stichting Pharus.

De mooie foto’s zijn gemaakt door Erik Poort.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.