Chloë prinses voor één dag

`

Er was eens een meisje uit Twente dat droomde van prinses zijn… Een piepjong dametje met de goddelijke Griekse naam Chloë. Als het 100 jaar eerder was geweest, zou ze ‘op stand’ zijn opgehaald door een Kanjer Koets. Maar heden ten dage rijdt de limousine voor, geëscorteerd door motoragenten Frank en Niels plús een politieauto. Ze komen Chloë ophalen voor haar Kanjer Wens Dag!

Tot prinses omgetoverd bij Kapstars
De medewerkers van Kapstars keken reikhalzend naar Chloë uit. Zó veel zin hadden ze om haar tot een echte prinses om te toveren. Een wondermooie prinsessenjurk met accessoires van prinsessenjurk.nl hing er al klaar. Nadat kapster Nour háár laatste toverkunsten vertoonde, was prinses Chloë gereed voor het vervolg van haar wensdag.

Een koninklijke rit per koets bij Stal Schouwink
De limousine reed vervolgens naar een andere bijzondere plek in Enschede: Stal Schouwink. Daar mocht Chloë een rit maken in een koets met een span prachtige paarden, met als tussenstop een onverwacht bezoekje aan de plaatselijke kinderboerderij.

Snacken bij de ‘de Mac’
Omdat Chloë erg van eten bij de ‘de Mac’ houdt, bracht de limousine haar voor de lunch naar McDonald’s in Doetinchem. Door corona kon helaas niet binnen worden gesmuld dus werd het lekkers in de limousine geserveerd.

Naar het grootste middeleeuwse Kasteel Huis Bergh
Vanaf de McDonald’s was het nog maar een klein stukje naar het woonhuis van een prinses: een kasteel. Nadat Chloë en haar gevolg warm welkom waren geheten, volgde eerst buiten een rondleiding van Monique Boom en muntmeester Ed te Pas. In deze tijd van het jaar is het kasteel extra mooi gedecoreerd met veel verschillende kerstbomen en schitterende verlichting.

Magische kasteelmiddag met prinses Elsa
En wie maakte na de rondleiding opeens haar entree? Prinses Elsa! Zij had de hele middag vrijgehouden om prinses Chloë gezelschap te houden.
Omdat het buiten best koud was – wat vast kwam door de aanwezigheid van prinses Elsa – stond binnenkijken bewust als tweede op het programma. In een deftige kamer waar alleen prinsessen mogen komen, werd genoten van een kopje thee met prinsessengebak van Bakker Dijkman.

De kasteelontdekkingsreis ging vervolgens richting een grote kledingkelder. Hier mocht Chloë allerlei prinsessenjurken passen, én oefenen met kaarsrechtop lopen zoals een heuse prinses betaamt.
Dit lukte haar al snel een heel eind zonder dat het boek van haar hoofd viel. Knap hoor! Toen was het de beurt aan ringsteken met een stokpaard, en als een ridder met echte zwaarden tegen haar vader vechten.

Daarna mocht Chloë samen met muntmeester Ed en prinses Elsa in het naastgelegen muntgebouw een herinneringsmunt slaan zoals dit vroeger werd gedaan. Als een volleerd muntmeester maakte Chloë een fraai exemplaar dat natúúrlijk mee naar huis mocht. Maar eerst nog het diner.

Verrukkelijk diner tot besluit
In de prachtige entreehal van het kasteel werd tot slot genoten van pizza van eetcafé Georgio uit ’s-Heerenbergh als verrukkelijk einde van Chloë’s Kanjer Wens Dag!

De foto’s zijn gemaakt door Arjan van Limbeek.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.