Daviën geniet van een paar dagen logeren bij Boebadoe Farm

`

Verslag geschreven door de moeder van Daviën

Na 14 weken quarantaine voor Daviën ( 5 jaar, hartpatiëntje ), en hij al die tijd geen kindjes of andere mensen om zich heen gehad had, heb ik een aanvraag gedaan voor hem bij Stichting Kanjer Wens. Hij had het zo hard nodig een opkikker, praatte tegen zichzelf en was heel eenzaam. En hij had een wens welke nu te realiseren was, ondanks de corona maatregelen. Binnen een paar dagen op maandag belden Peter en Kaya op van de stichting, met het nieuws dat we woensdag al konden gaan. Ze overvielen ons behoorlijk, ze hadden er echt vaart achter gezet..zo lief! Daviën zijn wens was slapen op de boerderij in een tent en met de diertjes knuffelen. We gingen niet 1 maar maar liefst 2 nachten logeren in een luxe lodgetent, Daviën was door het dolle van blijdschap. Woww, wat een grote verrassing! Het was alsnog spannend om na zo’n lange tijd weer een beetje onder de mensen te komen, maar het terrein is groot. En nu net voor de zomervakantie en met de corona maatregelen, waren de kinderboerderij en de boerderij zelf nog niet open voor bezoek..alleen voor de gasten van de glamping. Dus ideaal! Woensdag rond 11 uur vertrok ik met een mega enthousiast kereltje, de koffers en medicatie, monitor en wat eten en drinken, richting Beringe waar de Boebadoe Farm gelegen is.
Daar aangekomen was Daviën gelijk los, hij zag overal dieren, skelters, een speeltuin, insectentuinen, weiland, én de tenten. Van de 8 tenten waren er maar 6 “bezet” door families met kleine kinderen. Dus het was op het grote stuk grond super rustig. We zijn door boer Bart naar onze tent begeleid, waar Daviën zijn ogen uitkeek naar zijn gave bedstee met speelhuis erboven. Een stuiterend mannetje trok mij aan mijn arm mee, geen tijd om iets uit te pakken.. maar hup naar kippen en de kittens bij het terras. Wauwww zijn lievelingsdiertjes, en wat waren ze nog klein en de mama liet ons er gewoon mee knuffelen en spelen. Daarna snel een broodje gegeten bij de tent en tot nu toe nog heerlijk weer. Ze hadden onweer en regen voorspeld precies deze 2 dagen, maar het was perfect weer gelukkig. Boer Bart kwam ons om 13.30 uur halen, met een paar andere gezinnen gingen we koe knuffelen in de wei. Nadat we laarzen aangedaan hadden, liepen we met een groepje naar de koeien en kalfjes in de wei. Daviën heeft dapper en rustig geknuffeld met kalfje Julia, wat een leuke ervaring zo midden tussen de koeien en Daviën liep er opgewonden tussendoor. Wat een blij manneke! De hele middag heeft hij samen met mama de boerderij verkend, kijken bij de cavia’s en konijn in de tipi tent, bij de kippen en het hangbuikzwijntje en natuurlijk de kittens weer. Net voordat we om 18.30 uur zelf pizza’s zouden gaan maken bij het terras ging het los met de regen en het onweer. Maar het viel allemaal best mee, we konden om 18.45 uur pizza’s maken en zelf beleggen met wat lekkers en daarna deed boer Bart ze in de pizza oven. Rond 19.30 uur kwam ook papa aan op de boerderij en Daviën heeft hem enthousiast rondgeleid. Daarna begon het weer te regenen en onweren en zijn we naar de tent gegaan. Wat een fantastische eerste dag!

Donderdag 7.30 uur
Wakker worden en diertjes om je heen horen, Daviën had redelijk goed geslapen. Even opfrissen en kleertjes aan, om 8.15 uur kwam boerin Floor een heerlijk ontbijt brengen met broodjes, beleg, sinaasappelsap, eitjes en een muntje waarmee we verse melk konden gaan halen. Na lekker gegeten te hebben, was Daviën er alweer vandoor. Het was ondanks de voorspellingen heerlijk weer en Daviën vermaakte zich buiten prima. Om 10 uur kwam Ans, de fotograaf. We hebben even bij de tent een stukje bananenbrood gegeten en daarna naar de kittens, cavia’s en de koeien en kippen. Om 11 uur mocht Daviën een stukje rijden op een pony, wauww zo gaaf! Hij straalde van oor tot oor. De liefde van de diertjes én deze vrijheid had hij echt even nodig. Een gelukkig kind, betekent gelukkige ouders …. wat heerlijk dit! Na het vertrek van Ans en het middageten, heeft Daviën uren in de zandbak/speeltuin gespeeld. Daar stond een badje en overal was water, een soort beekje door het zand dat vanaf een piratenschip met een pomp stroomde. De modder zat overal, maar wat heeft hij genoten. Peter had gebeld dat er om 17.15 uur een verrassing bij de tent zou komen en we zouden daarna BBQ-en, dus Daviën lekker gedoucht. Rond 17.15 uur stonden Peter en Kaya ineens als verrassing voor ons neus met nog extra eten, en ook boerin Floor bracht de nodige spullen om te kunnen BBQ’en. Maar eerst gingen we de koeien melken, dus iedereen overalls aan en laarzen. Boer Bart demonstreerde en dan mochten we het zelf proberen en de koe aansluiten op de melkmachine, wat een leuke ervaring!! Daarna terug naar de tent voor de BBQ. Gelukkig hadden we Peter haha, anders was er niet veel van terecht gekomen. We hebben gezellig gekletst en lekker gegeten, het was véél teveel, echt goed verzorgd allemaal. Daviën was ondertussen wel erg moe, maar hield zich redelijk goed. Na weer een fantastische dag, op tijd gaan slapen alle 3. Het laatste nachtje op deze geweldige Boebadoe Farm.

Vrijdag 7.30 uur
Opstaan en douchen, om 8.15 uur werd er weer een fantastisch ontbijtje gebracht. De andere gezinnen moesten om 11 uur uit de tenten zijn. Maar wij pas om 13.00 uur. Dus konden we later ook nog rustig even lunchen. Daviën was al snel weer naar de paardjes en kittens gegaan om te spelen. Zodat wij konden opruimen en de spullen vast konden inpakken. De kittens en moeder hadden zich ondertussen verplaatst naar de tent naast ons en moeder kat kwam eten en drinken halen bij ons. Wat zullen we ze gaan missen die 6 schattige kittens, welke Daviën ondertussen allemaal een naam gegeven had en hun lieve moeder. Boer Bart kwam langs de tenten om een boerenknecht diploma te ondertekenen, wat leuk!
Daviën heeft nog languit even in de hangmat gelegen en eieren gezocht bij de kippen.. toen lekker eitjes gebakken en buiten op de veranda gegeten, de auto weer ingeladen. Tijd om gedag te zeggen, de Boebadoe Farm was ondertussen leeg, iedereen was naar huis. Daviën heeft overal rustig afscheid kunnen nemen van de diertjes én heeft een paar dagen achter de rug om nooit te vergeten.. iedereen heeft kunnen opladen, even niet hoeven denken aan corona, een superblij kind gezien de afgelopen dagen. Bedankt Stichting Kanjer Wens en Kaya die Daviën zijn wens vervuld heeft!! En de Boebadoe Farm, de gastvrijheid van boer Bart en boerin Floor.. Wat was dit mooi!