De zoete avonturen van paardenmeisje Farah

`

Een Kanjer Wens Dag in twee delen

De dag voorafgaand aan haar Kanjer Wens Dag wacht Farah samen met haar ouders in de achtertuin op heel bijzonder bezoek. Bij Farah verschijnt er een lach van oor tot oor als de Amerikaanse mini pony’s James Bont, Jack en Jazzy de tuin in komen stappen.

Paardjes maken een onuitwisbare indruk
De mini pony’s werden begeleid door Jesse-Beau, Ilse en Geertje van Stichting Therapiepaardje. De schattige paardjes maakten direct kennis met Farah. Ze straalde er helemaal van. Jessie zorgde voor wat actie. Hij had last van zijn buikje en er moest even wat uit, dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt en zorgde voor veel hilariteit. De paardjes konden keurig naast de rolstoel van Farah lopen en ze gingen een heerlijke wandeling maken. Bij opa en oma waren nichtje Charlotte en Eline, zij wandelden gezellig mee. Op ieder grasveldje werd gestopt om te grazen en Farah genoot van al het bekijks. Ze ontdekte dat de paardjes ook mee konden rennen met de rolstoel en Farah spoorde ze aan om te galopperen.

Verwennerij van Penny en Crafty Ponies
Bij het afscheid van de mini pony’s hoorde Farah dat het tijdschrift ‘Penny’ een stripverhaal van deze ontmoeting gaat maken, dat vond ze wel heel bijzonder. Farah miste het knuffelen met James Bond al meteen en Crafty Ponies had een mooi pakket samengesteld met een ponyknuffel en allerlei spullen om de knuffel te verzorgen. Hij werd direct James Bond genoemd, daar hoefde Farah geen seconde over na te denken. Nagenietend van deze dag vielen ze samen in slaap.

De volgende ochtend vroeg reden er twee politiemotoren de straat in, direct gevolgd door de taxibus van Munckhof Taxi Arnhem. Politieagenten Dennis en Lex gaven Farah een pet op met de tekst ‘hulppolitie’ en zij begeleidden Farahs taxi naar de eerste locatie.

Opzij, opzij, Farah snelt voorbij
Farah wilde niet dat de sirene aan werd gezet, maar nadat Dennis vertelde dat ze dan voorrang kregen, leek het haar een goed plan. Ze kreeg de portofoon in haar handen en net voor vertrek meldde ze dat de sirene toch aan mocht. Het was heel gaaf dat iedereen in de straat Farah hoorde wegrijden. Vervolgens mocht de sirene niet meer uit. Bij een rood stoplicht gaf Farah zelfs even door dat ze door rood moesten rijden.

ToyChamp organiseert spannende speurtocht
Aangekomen op de eerste bestemming werd het al snel duidelijk dat Farah naar speelgoedwinkel ToyChamp Breda ging. Champy, de Playmobil-mascottes en het voltallige personeel stonden haar op te wachten. Bas had met zijn team een actieve speurtocht uitgezet en de winkel was groot genoeg voor Farah om er doorheen te kunnen racen. Ze moest op zoek naar de ballenbak en daar een LOL bal uit grabbelen, de ballen rolden door de winkel. Ze moest een Playmobil-poppetje zoeken, mocht met een Nerf-pistool schieten en als laatste opdracht moest ze uit een bak met slijm een poppetje vissen. Met de vier getallen die ze verzameld had moest ze een rekensom oplossen en Farah had de code gekraakt om de schatkist te openen. In deze speelgoedkist zat een Playmobil-paardenstal en nog veel meer speelgoed dat ze allemaal mee mocht nemen. Voor vertrek werd een TikTok-filmpje opgenomen met Champy en de Playmobil-mascottes en de schatkist ging mee op pad.

Make-Your-Teddy
In de taxibus verraste Clown Keet Farah met een videoboodschap. Keet wilde Farah graag een hele fijne dag wensen en Farah was blij verrast haar te zien. Van Patricia van Make- Your-Teddy mocht Farah een pakket uitkiezen om er thuis haar eigen knuffel mee te maken. Ze koos voor een mooie blauwe beer met een pakje, pyjama, schoentjes en zelfs een lekker geurtje. Farah zou goed op de postbode letten de komende week.

Smullen bij De Nagelkerkjes in Oudenbosch
Aangekomen in Oudenbosch herkende Farah direct de bakkerij van de YouTube-familie De Nagelkerkjes. Jan en zoon Stan stonden Farah al op te wachten om in de chocolaterie eigen chocolade te maken en te versieren met zure matten, gedroogde aardbeien en blauwe suiker. Er stonden ook nog cupcakes klaar om te versieren. Farah heeft Jan duidelijk geïnspireerd met haar creaties voor zijn winkel. Nadat Jan een stukje had gevlogd over deze bijzondere ontmoeting kreeg iedereen een worstenbroodje en was het weer tijd om verder te gaan.

Fidget toys en boyband Fource liften mee
Lisa van fidgettoyskopen.nl had een tas vol met fidget toys voor Farah samengesteld en ze was daar zichtbaar blij mee. Ook de videoboodschap van de mannen van Fource vond Farah geweldig. Vooral bij het zien van Niels straalde ze weer van oor tot oor. Het was wel heel bijzonder dat de mannen precies wisten wat ze die dag al had gedaan.

Gastvrij Hotel NH Waalwijk
Bij Hotel NH Waalwijk werd Farah welkom geheten door Wilma, de gastvrouw van deze middag. Na een lekkere lunch begeleidde Wilma Farah naar een mooi versierde zaal met een ballonnenboog. In de zaal stond Alissa klaar voor de workshop ‘hoe word ik een CliniClown’. Alissa is Farahs favoriete CliniClown Keet en Farah werd clown Alpaca. Voor Farah was een clownspak geregeld bij de Oosterhoutse Feestwinkel en ze zagen er prachtig uit. Ze hadden een show voorbereid en Farah zat goed in haar rol. Op een hotelkamer zaten twee gasten te wachten op Keet en Alpaca. Als verrassing lag daar haar nichtje Charlotte samen met Kanjer Wens Dag Planner Daphne. De CliniClowns hadden een bellenblaastruc voorbereid en Charlotte mocht bellen blazen. Clown Alpaca ving de bel op en hop, de bel was omgetoverd naar een rode neus. Farah bleek een natuurtalent. De workshop werd afgesloten met een CliniClown-goodiebag.

Paardentaart van Lilibelle uit Dongen
Het was de hoogste tijd voor een pauze met een prachtige paardentaart van Lilibelle. De taart was eigenlijk te mooi om aangesneden te worden en smaakte ook nog eens heerlijk, gelukkig mocht wat overbleef mee naar huis. De tafel was extra feestelijk doordat er een prachtige bos bloemen stond van V&V Bloemen en Wonen Breda. Deze bos mocht ook mee naar huis om er goed van te kunnen genieten.

Heerlijk knutselen met Oplage12 en YouTuber Bibi
De rest van de dag bleef Charlotte gezellig bij Farah. Penny van cadeauwinkel Oplage 12 uit Liempde stond de meiden op te wachten. Farahs wens om te tie dyen en slijm te maken ging in vervulling. Samen met de enige echte YouTuber Bibi werd fluffy slijm gemaakt in een mooie blauwe kleur. Farah en Charlotte keken verrast op toen Bibi op het televisiescherm verscheen. Het slijm werd veilig opgeborgen, tijd om te gaan tie dyen. Penny had al alles goed voorbereid, ze had zelfs shirtjes met paarden erop. Farah en Charlotte zullen schitteren in hun eigen creaties. Als afsluiting had Penny voor beide dames een mooie unicorn knuffel.

Jamin pop-up store
Nanda van Jamin Etten-Leur en Rob van het Jamin hoofdkantoor hadden een complete Jamin-winkel in de zaal geregeld. Farah en haar nichtje kregen een tasje om deze te vullen met alles wat ze lekker vonden. Ze konden niet kiezen er stond overweldigend veel snoep. En toen ze alles wat nog op tafel stond ook mee mochten nemen, konden ze alleen nog maar heel hard lachen van geluk.

Gezellig kletsen bij McDonald’s Waalwijk
Monique van McDonald’s Waalwijk had een aparte ruimte gereserveerd voor Farah en haar familie. Daar was tijd om te kletsen over wat er tot nu toe allemaal was gebeurd op deze bijzondere dag. Van de maaltijd werd genoten, alles ging op.

FarmCamps De Smulhoeve in Kaatsheuvel
Tijdens de rit naar de laatste bestemming mocht een cadeautje niet ontbreken. Farah kreeg een mooi poetskoffer en paardensnoepjes van Epplejeck uit Breda en dat kon ze heel goed gebruiken op deze laatste locatie. Boerin Karin van FarmCamps De Smulhoeve begeleidde Farah en Charlotte naar de shetlandpony’s. En hier kwam haar grote idool Esra van PaardenpraatTV ineens tevoorschijn. Farah was er echt even stil van. Samen met Esra koos Farah de lieve kleine pony Nasi. Ze gingen samen borstelen en kammen en Nasi kreeg lekkere paardenbrokjes. Farah kon al haar vragen aan Esra stellen. Uiteraard moest er ook samen met Esra en Nasi een TikTok opgenomen worden. Farah kreeg een mooie goodiebag, een handtekening en er werden heel veel foto’s gemaakt. Boerin Karin liet twee kuikentjes van een week oud aan Farah zien. Eén kuikentje kreeg bij Farah zijn eerste vliegles en vloog zo haar haar in. Van Karin ontvingen de meiden nog een paardendiploma met een sleutelhanger. Het bezoek werd afgesloten met een lekker ijsje.

Goodiebag van De Penny
Onderweg naar huis lag er nog een cadeau te wachten op Farah. Haar favoriete tijdschrift had een goodiebag gemaakt met een schoolpakket. Dit kon natuurlijk niet ontbreken bij een echt paardenmeisje. Farah ging thuis heerlijk haar bed in om na te genieten van deze intensieve dag. Gelukkig had ze de volgende dag vrij om alle cadeaus goed te bekijken en uitgebreid na te genieten.

Deze wensdag is mede mogelijk gemaakt door Stichting Pharus.
De mooie foto’s zijn gemaakt door Marco de Swart.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.