Enea springt ‘sky high’ met heel z’n klas

`

Met ogen als schoteltjes. Zo keek Enea toen de vrijwilligers van Stichting Kanjer Wens zijn klas binnenliepen met in hun kielzog twee politieagenten van Capelle aan den IJssel. Heel even leek het alsof ze een aantal van hen in kwamen rekenen omdat, zo werd er gezegd, overtredingen zouden zijn begaan. Gelet op de verschrikte gezichten riep een van de vrijwilligers al gauw ‘grapje!’ Wat zeker géén grap was, is dat vervolgens de hele klas met Enea mee mocht* naar zijn Kanjer Wens Dag!

‘En route’ met een Amerikaanse schoolbus
Eenmaal buiten bleek er een echte Amerikaanse schoolbus voor de groep klaar te staan. Nadat iedereen z’n plekje gevonden had en de bus was uitgezwaaid door de andere klassen, gingen ze ‘en route’. Maar niet voordat ze even verderop ook de ouders en zussen van Enea hadden laten instappen.

Monkey Town Rotterdam ‘here we come!’
Daarna werd in de bus de eerste verrassing alvast verklapt. Het dak ging er bijna af toen de klasgenoten hoorden dat het Monkey Town Rotterdam was waar ze onder politie-escorte naar toe reden. Daar heeft de klas vervolgens heerlijk geklommen en geklauterd en hun dorst gelest met lekker verkoelende limonade.

‘Sky high’ springen bij Jump XL
De tweede verrassing – én Enea’s allerliefste wens – bleek op slechts twee minuten lopen van hen vandaan te liggen: Jump XL Rotterdam. Bij aankomst kregen ze eerst speciale ‘springsokken’ om aan te doen. Zelfs de juf liet zich overhalen. Nadat iedereen er z’n gekke salto’s en flikflaks ten toon had gespreid en bij het gedag zeggen een aandenken werd uitgedeeld plús 5-rittenkaart(!) als extra cadeau voor Enea, stond lekker samen lunchen op het programma.

Samen smullen van Happy Meals
En wel bij McDonald’s in Capelle Rhijnspoor. Die trakteerde het hele gezelschap op Happy Meals naar keuze. Dat was smullen zeg.

Goodiebags voor de hele klas
Voor Enea’s klasgenoten was ’t feest nu bijna ten einde en hun eindhalte de school. Alleen nog niet voor Enea. Want bij het uit de bus stappen, kwam tot ieders verbazing de Kanjer Wens Limousine aanrijden. En daar kwamen ook nog ‘ns heeeeeel veel goodiebags uit. Voor ieder een!

Exclusief vervolg voor intimi
De andere reden dat de limousine voorreed, is dat ‘hij’ alleen Enea, zijn ouders en zussen nog een exclusief vervolg, een extra verrassing, kwam bezorgen.

‘De wondere wereld’ ontdekken
De familie stapte verwachtingsvol in waarna ze werden uitgezwaaid door alle klasgenoten. Ze hadden geen idee waar ze naar toe gingen. Maar bij het zien van de afslag Kaatsheuvel wisten ze het. Ze gingen naar de Efteling! Hier was Enea al een hele tijd niet geweest. Wát een feest.
Na een heerlijke middag toeven in die wondere wereld, was iedereen best moe en eraan toe om weer wat te eten. Dat werd pizza & pasta bij Pinokkio, het lievelingseten van Enea.
De dag werd vervolgens afgesloten bij de Ravelijnshow waar Enea’s gezelschap als vip onthaald werd en ze met het allerbeste uitzicht van de voorstelling genoten. Een eersteklas eind van een onvergetelijke Kanjer Wens Dag voor Enea!

*Deze Kanjer Wens Dag is uitgevoerd in coronatijd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en in overleg met de lokale overheden.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.