Fien tot feeërieke koningsdochter omgetoverd

`

Fien heeft al dagen Kanjer Wens-voorpret omdat ze een aftelkalender met gouden-kroontjes-hagelslag heeft gekregen. Hét recept om in een prinses te veranderen. Fien heeft op dag vijf haar laatste kroontjes echt net opgegeten als er wordt aangebeld. De vrijwilligers van Kanjer Wens staan voor de deur met een prachtige prinsessenjurk van Dottig. Natuurlijk mag je die meteen aandoen Fien!

Meteen daarna gaat de bel opnieuw. Het is kapster Monique die Fien een ‘royal’ kapsel komt geven voordat ze zo meteen met de Kanjer Wens Limousine naar Rotterdam vertrekt.

Rotterdam verkennen met River Cruise Rotterdam
Kapitein Patrick, lakei Ger (ofwel matroos) en rondvaartbooteigenaar Christoffel ontvingen de stralende prinses Fien en haar gevolg. Ger overhandigde haar een gouden prinsessenbel om mee te rinkelen, mocht ze iets willen bestellen. Wauw. Wat een luxe.

Tijdens de boottocht had Fien een speciaal cadeautje voor haar twee zussen: een zussenketting van KAYA Sieraden. Want bij elkaar vormen de drie hangertjes – met daarin hun namen gegraveerd – een hartje.

BY Tiny Tinus had voor op de boot lekkere prinsessenkoekjes gebakken. Terwijl daarvan gesmuld werd en van het uitzicht genoten, kwam de Havendienst Rotterdam opeens aangevaren. Ze kwamen Fien met bluskanonnen verwelkomen. Wát een spektakel!

Bij terugkomst in de haven werd Fiens gezelschap opgewacht door politieagenten Wim en Rianne. Zus Maud wil namelijk graag agent worden en daarom mocht ze hen honderduit vragen over hun vak én een blaastest helpen afnemen bij de limousinechauffeur. Die natuurlijk negatief was.

Pink Party in kerkgebouw van Buurthuis De Pion
Gertjan had samen met ballonnenman André, De Ballonvouwer alles uit de roze kast getrokken voor een suikerzoet aangeklede feestruimte in het oude kerkgebouw van Buurthuis De Pion. Voordat Fien zou worden getrakteerd op o.a. een taartworkshop, genoot ze eerst met haar zussen en ouders van een chique high tea, geserveerd door Het Wapen van Alblasserdam.

Marjolein van Zoete Kunst had te veel om op te noemen ingrediënten bij zich voor een roze prinsessentaart. Voordat de zussen deze gingen maken, kregen ze van haar eerst een bakschort met hun eigen naam. De taart die daarna onder hun handen ontstond, was niet alleen oogverblindend maar ook een ware smaaksensatie!

Bij een feestelijke dag als dit hoort uiteraard muziek. Daar had Nicky van der Kuyp voor gezorgd. Beentjes van de vloer dus én meezingen maar. Grote zus Maud durfde het zelfs aan om haar ouders en zussen te trakteren op een geweldig solo-optreden.

Nadat Nicky uitgezwaaid was, stond een kralenarmbandje maken op het programma. Met de royale kralendoos die de meiden hiervoor van Kiki’s Beadery kregen, kunnen ze thuis nog véél meer mooie creaties maken.

Tussenstop bij tante Barbara en haar dochters
Hoorde Fien opeens getoeter? Inderdaad. Het was de limousine die stond te popelen om Fien een bezoekje te laten brengen aan haar tante Barbara en twee nichtjes. Daar aangekomen verraste Fien hen met de cupcakes die Marjolein eerder had gemaakt én met een paar van de Pink Party-ballondecoraties.

Feestelijk gedekte tafel thuis én slaapkamer-make-over
Terwijl Fien met haar familie aan ’t genieten was van alle feestelijkheden in De Pion, had tante Barbara hun huis én Fiens kamer versierd en de tafel feestelijk gedekt. Met onder meer een boeket van De Bloemenzusjes en een gouden bestekset waarin haar naam stond gegraveerd.
Ook vond Fien nog een prinsessenoorkonde mét lakstempel waar ze trots haar eigen naam op schreef. Om het thuisfeestje compleet te maken, werden gekke foto’s geschoten en prikten de zussen confetti-ballonnen stuk.

Toen Fien daarna gevraagd werd een kijkje in haar kamer te nemen, sprak haar gezicht boekdelen. Het kon toch niet waar zijn dat er nóg meer verrassingen waren? Toch wel. Want als je in een prinses bent veranderd, verandert je kamer mee!
Daar zag ze dat óp haar bed een prachtig nieuw dekbedovertrek van SNURK lag en een roze wafelpyjama van Feetje, en dat ín haar bed een muizenprinsesje was gekropen (die voor mooie dromen gaat zorgen) cadeau gedaan door Félou Family Houses.
In de hoek van haar kamer zag Fien eveneens iets onbekends: een roze minideurtje met brievenbus. Het bleek een droomdeurtje te zijn waar elfjes achter wonen om haar dromen mee te delen.
Alle post voor prinses Fien die ze vervolgens onder haar hoofdkussen vond, besloot ze voor de volgende dag te bewaren.

Thuis dineren met Restaurant Damzicht
Nu eerst gezellig samen smullen, mét haar gouden bestek uiteraard, van het diner dat Restaurant Damzicht gebracht had. Nadat tot slot aan Fien de Kanjer Wens Kraal gegeven was, kwam aan deze koninklijke en feeërieke Kanjer Wens Dag nu dan toch echt een eind.

Deze wens is mede mogelijk gemaakt door juf Mirjam uit Rotterdam, Coiffure Monique, Super-Taart,
Janny Bakker Patisserie, SchultenPrint, De Fantasie Compagnie, Trossèl Juwelier, Droomdeurtjes.

De mooie foto’s zijn gemaakt door Ton Dontje.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.