Finn gaat giraffen voeren

`

Vroeg in de morgen staan we met de politie en limousine klaar om Finn thuis te verrassen. Als de politie met sirene en zwaailichten voor het huis van de familie stopt, staan Finn en Thijs met grote ogen voor het raam te kijken. Ze hebben geen idee wat er aan de hand is. We vertellen de jongens dat we ze meenemen in de limousine samen met papa en mama voor een dag vol verrassingen. Thijs beseft nu dat hij echt niet naar school hoeft vandaag. De jongens klimmen allebei in de politieauto. Finn mag achter het stuur en Thijs krijgt een kogelvrij vest aan van de agenten. Nu is hij net papa, die is ook agent.

De hele familie stapt in de limousine en onder politiebegeleiding rijden we Oud-Beijerland uit richting, waar? Dat blijft een verrassing. In de auto is snoep en drank, kunnen de jongens muziek luisteren, filmpjes kijken en ook nog op de iPad spelletjes spelen. Het feest is begonnen!

In de bossen van Boxtel weten Finn en Thijs nog steeds niet wat de eerste bestemming van de dag is. Als we het raam van de limousine naar beneden draaien, zien ze ineens een enorme dinosaurus. We zijn in het Oertijdmuseum. Hier is alles te leren over dinosaurussen en de oertijd. Overal waar Finn en Thijs op kunnen klimmen, klimmen ze op. Finn vindt, net als Thijs, de vliegende dino’s heel cool. We doen binnen en buiten een speurtocht zowel. De jongens zijn heel slim, want ze hebben alle vragen goed beantwoord. Tussen het ontdekken en leren door ziet Thijs kans om elk beeldscherm dat hij onderweg tegenkomt aan te raken en te bekijken en dat zijn er nogal wat. Hij verslaat de computer meer dan tien keer met boter kaas en eieren. Na een ranja en chips mogen de jongens nog een knuffel uitkiezen. Natuurlijk kiezen ze allebei een dinosaurus met vleugels.

Wij rijden naar de volgende bestemming, maar blijven in de Brabantse bossen. De jongens zijn ervan overtuigd dat ze weten wat we nu gaan doen. Mama moest zwembroeken inpakken, dus Thijs weet zeker dat we nu naar het zwembad gaan. Als we de auto uitstappen, zijn we niet bij een zwembad, maar nog steeds in het bos, bij een eetcafé en een enorme speeltuin.
Wij zijn bij Het Boscafé in Oisterwijk. Wij stappen binnen in een houten huis waar de open haard lekker knettert. Op deze januaridag is het buiten guur en extra lekker om bij de open haard te genieten van één van de dingen die je het allerlekkerst vindt. Voor Finn is dat een tosti met alleen maar kaas en voor Thijs zijn dat poffertjes. Weer of geen weer, de jongens willen toch wel heel graag in de speeltuin spelen. Na het eten trekken zij hun jas aan en rennen de speeltuin in. Glijden op de glijbaan, springen op de trampoline, het kan niet op. Bij vertrek mogen Finn en Thijs ook nog een cadeautje uitzoeken van Vera van Het Boscafé.

Dan gaan we naar het zwembad. Finn doet in de limousine lekker even zijn ogen dicht. Thijs heeft hem verzekerd dat, wanneer hij ze opendoet, we dan echt bij het zwembad zijn en daarom moet hij even energie tanken. Thijs zelf blijft genieten van snoep, cola en spelletjes spelen op de iPad. Het is een dag dat alles mag.

Op de nieuwe bestemming stappen wij uit op een parkeerterrein en weer kan Thijs geen zwembad vinden. Als ze willen mogen ze hun zwembroek aandoen en met de krokodillen gaan zwemmen. Wij zijn namelijk aangekomen bij Beekse Bergen. De lievelingsdieren van Finn zijn giraffen. Ranger Juliette komt ons halen in een hele stoere safari jeep. We rijden door het park naar de giraffen. Juliette heeft een speciale verrassing voor Finn. Bij de giraffen worden we voorgesteld aan Luc. Luc heeft een zak met lekkers bij zich voor de giraffen en Finn en Thijs mogen ze voeren. Het is wel een beetje eng in het begin. De giraffen hebben een lange, blauwe tong die ze zo om de bladeren wikkelen die Finn en Thijs in hun handen hebben. Ze trekken de bladeren zo naar binnen. De jongens vinden de dieren machtig mooi en vooral die lange nek. Ze leren van Luc dat de giraf net zoveel nekwervels heeft als de mensen, namelijk 7. We nemen afscheid van Luc en de giraffen en Juliette neemt ons in de jeep een stukje mee door het park. We zien zebra’s, gemsbokken, gnoes en stappen uit om nog, voor we het park weer gaan verlaten, een kijkje te nemen bij de chimpansees en gorilla’s. Zowel bij de chimpansees als bij de gorilla’s zijn er kleintjes geboren die zich stevig vasthouden aan mama. Finn en Thijs kijken hun ogen uit. Juliette loopt met ons mee naar de limousine en na een high five gaan wij weer door naar de laatste bestemming van de dag.

Nu gaan we natuurlijk niet meer zwemmen. Het is al laat en we moeten ook nog avondeten. Het is ook niet erg, het is al zo’n mooie dag geweest. Op de laatste plek van bestemming stapt de familie uit en zien ze in eerste instantie een voetbalstadion. Het kwartje valt pas als ze zich omdraaien en daar zien dat ze toch bij een zwembad zijn aangekomen.

Zwembad Sportium in Den Bosch. Ze zijn door het dolle heen en rennen als gekken naar het zwembad. Als klap op de vuurpijl krijgen ze ook nog een spiksplinternieuwe zwembroek cadeau van Little Department Store uit Rotterdam. Met zijn allen genieten we in het zwembad van alle bubbels, de watervallen, glijbanen, het golfbad en we doen wedstrijdjes zwemmen in heel koud water. Van al dat zwemmen en spelen krijg je wel trek en dan gaan frietjes en een lekkere snack er zeker in. Iedereen kiest iets lekkers en wij krijgen heel veel frietjes. Ook hier weer krijgen de jongens nog een cadeau als we gaan. Een tas vol leuke dingen. Het kan niet op.

Voor de laatste keer stappen we in de limousine, dit keer richting huis. Er wordt nog een goede poging gedaan om alle snoep op te maken en er wordt honderduit nagepraat, gelachen en gekeet. Finn en Thijs zijn niet meer te stoppen. Thuis worden wij ontvangen door de buurvrouw. Ze is nieuwsgierig en wil graag of ze een mooie dag hebben gehad, want dat hebben ze zo verdiend. Een mooie dag was het zeker. Om niet meer te vergeten.

De foto’s zijn gemaakt door Sharon Leijs.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.