Flo en Roos op bezoek bij Sinterklaas

`

Donderdag 5 december vond de Kanjer Wens Dag van Flo en Roos plaats. Dit was ook voor ons heel bijzonder want het was een dag met twee wenskinderen, twee lotgenootjes, die samen verrast zouden gaan worden. Ze wisten er zelf nog helemaal niks van, dus het was een grote verrassing. Toen er die ochtend opeens 2 vrijwilligers van Stichting Kanjer Wens voor hun neus stonden in het ziekenhuis, waren ze stomverbaasd. Ze snapten er eerst nog niet zoveel van. Toen er werd verteld dat ze een dag vol verrassingen kregen, konden ze niet meer stoppen met lachen. Snel trokken ze de jasjes en schoenen aan en was het tijd om naar de limousine te lopen.

Snel stapte iedereen in en werden wij nog uitgezwaaid door de verpleegsters. Op naar de eerste bestemming. Het was eerst tijd om even lekker te lunchen en waar doe je dat nou beter dan met een heerlijke tosti bij The Tosti Club in Den Bosch. Daar werden wij vriendelijk ontvangen door Arnold.  Wij konden allemaal heerlijk genieten van een lekkere tosti en Flo, Roos en broertje Nik kregen nog een cadeautje. Het was tenslotte 5 december, dus daar horen cadeautjes bij.

Na het lunchen stond er opeens een politieauto buiten met agenten Bas en Richard. Zij waren er speciaal voor Flo en Roos. Voordat ze ons begeleidden naar de snelweg, mochten Flo en Roos alles vragen en uitproberen. Ook broertje Nik vond het erg interessant. Zo mochten zij de sirene aan doen en praten door de luidspreker. Ook kregen ze een kogelwerend vest aan dat erg zwaar was, ook de handboeien gingen om bij de papa’s en mama’s. Ze kregen een stukje afzetlint mee dat mooi op deur van hun kamers komt te hangen. Na deze leuke ervaring was het tijd om te vertrekken naar de volgende verrassing. Met de politieauto voorop vertrokken wij naar het Huis van Sinterklaas in Utrecht. 
Onderweg was er nog een verrassing voor de meiden. Ze zijn allebei fan van Jill. In de limousine stond er een leuke videoboodschap voor ze klaar. Dat vonden ze heel bijzonder! De videoboodschap is dan ook wel meer dan 10 keer bekeken. Bij deze verrassing hoorde ook cadeautjes van Jill bij. Flo en Roos waren er erg blij mee!

De grootste wens van de meiden was Sinterklaas ontmoeten. Dat was dus een wens die zeker uit moest komen op deze bijzondere dag. Aangekomen bij het Huis van Sinterklaas werden we hartelijk ontvangen door Irso. Voordat we het Huis van Sinterklaas in gingen. Mochten Flo, Roos en Nik nog een mooi hoedje maken en een mooie kleurplaat kleuren. Hierna was het dan echt tijd voor de rondleiding. Wij werden opgehaald door Aagje. Zij was van de Sintergraaf en deed onderzoek naar de heldendaden van Sinterklaas. Ze nam ons mee naar de slaapkamer van Sinterklaas, waar er mooie verhalen werden verteld. De meiden luisterden aandachtig. Daarna gingen wij verder met de rondleiding. Flo en Roos kregen van alles te zien wat te maken had met Sinterklaas. Hierna was het dan eindelijk tijd om Sinterklaas te ontmoeten. Wat waren Flo, Roos en Nik zenuwachtig. We liepen de werkkamer van Sinterklaas binnen en daar zat hij dan. De meiden konden hun ogen niet geloven en werden zelfs een beetje verlegen. Sinterklaas had de meiden eigenlijk helemaal niet verwacht en had zijn mijter niet op, dus ze moesten hem even helpen met de mijter. Ze mochten van Sinterklaas op zijn werkbureau staan om zo samen zijn mijter op te doen. Dat was natuurlijk heel vet!

Hierna vertelde Sinterklaas dat er ergens in de kamer cadeautjes verstopt waren voor Flo, Roos en Nik. Al snel hadden de meiden en Nik de cadeautjes gevonden. Wat heeft Sinterklaas ze verwend! Het waren zoveel cadeautjes, er was geen tijd om ze allemaal uit te pakken. Dat zouden we later in de limousine verder doen. Voordat we weggingen, kreeg Sinterklaas nog een high five en werden er foto’s gemaakt. Hierna was het tijd om te gaan. Alle cadeautjes werden meegenomen, zodat ze in de limousine uitgepakt konden worden. Snel renden ze naar de limousine, want daar konden ze de rest van de cadeautjes uitpakken. Tussen de cadeaus zat voor de meiden een super mooi nagellaksetje van Indisha. Daar waren ze heel blij mee.

Onderweg naar de laatste verrassing waren er nog meer cadeaus. Het hield maar niet op! Aangekomen bij Play-in, stond er een mooi bord klaar waarop stond: “welkom Flo & Roos”. 
Hierna kregen Flo, Roos en Nik nog een goodiebag van Sanne, met allemaal leuke spulletjes erin, en ook nog een voucher om nog een keer langs te komen.

Flo en Roos hadden hun jasjes nog niet uit of ze zaten al op de glijbaan. Na wat geklauter en nadat ze alle glijbanen uitgetest hadden, kregen ze nog een heel speciaal cadeautje van LOVY. Flo en Roos kregen allebei een heel mooi kettinkje met hun naam erin gegraveerd en ook nog een heel mooi armbandje. Die gingen natuurlijk gelijk om! Ook Nik werd weer verrast met een leuk cadeautje. Hierna werd er verteld dat ze ook nog naar binnen mochten bij Jump-in. Flo begon te stralen, want dit wilde ze al heel lang. Snel nam ze Roos mee naar de trampolines. Daar gingen ze dan. Ze stuiterden alle kanten op. Wat een energie hadden die twee! Na al dat springen, was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Flo, Roos en Nik kregen nog een lekkere slush puppy mee voor in de limousine. 

Onderweg naar huis waren er nog meer cadeautjes. Flo en Roos kregen onder andere een mooi jurkje van Mim-Pi. Hier waren ze allebei heel blij mee! Nik werd verwend met een vette racebaan en een knuffel! Hierna waren de cadeautjes toch echt op.

Flo en Roos zullen nog lang nagenieten van deze bijzondere dag vol cadeautjes!

De mooie foto’s zijn gemaakt door Peter van Amersfoort.