Guillermo twee keer in ’t zonnetje gezet

`

Wat er ook gebeurt Kanjer Wens Nederland weet altijd raad. Zoals wanneer moet worden afgeweken van plan A, dan wordt snel plan B uit de kast getrokken. Daarom onverwacht (nog) geen limousine voor Guillermo maar wel alvast vier verrassingen om hem vandaag toch in ’t zonnetje te kunnen zetten.

Telefonisch spelnamen uitwisselen en daarna gamen met Dutchtuber
De schroom die Guillermo in eerste instantie had toen hij thuis Dutchtuber aan de lijn had, viel al snel van hem af zodra duidelijk werd dat ze samen zouden gaan Robloxen. Een spel waar ze allebei fan van zijn. Net als Guillermo’s broertje Rafael die gezellig aanhaakte. Nadat de spelnamen waren uitgewisseld hebben ‘de mannen’ heerlijk gegamed. “Wow, we hebben gewoon Dutchtuber op Roblox, dat heeft echt niemand!”

Pillow Buddies voor Guillermo van zijn trouwe viervoeters
Cadeautje twee was een kussen van Pillow Buddies met daarop een foto van zijn twee hondjes. Guillermo mist hen altijd erg als hij in het ziekenhuis ligt. Mocht hij weer moeten worden opgenomen dan kunnen ze nu toch mee voor knuffels en kussen.

Ereplaats voor stoere Superheldenfoto
Terwijl de broers relaxed op de bank waren gaan hangen en Guillermo genoot van het derde cadeautje – zijn Superheldenfoto die hij direct een ereplaats had gegeven – was het alweer gedaan met de rust. Ze werden verwacht bij Shoeby Helmond.

Champagne en snoep bij Shoeby Helmond
Kim ontving de boys als echte vips en trakteerde hen om te beginnen op champagne en snoep. Gevolgd door de mededeling dat Guillermo en Rafael allebei een feestoutfit mochten uitzoeken! Dat liet Guillermo zich geen twee keer zeggen want ‘strak in ’t pak’ is helemaal zijn ding. Met strikje en al zagen de broers eruit om door een ringetje te halen.

Vijf weken later is het dan zover: Guillermo’s Kanjer Wens Dag mét Limousine en meer…

Vroeg in de veren voor dag 2
De Kanjer Wens Limousine kwam al om 06:45 uur voorrijden om Guillermo eerst naar een afspraak in het Prinses Máxima Centrum te brengen. Nog niet eerder was hij daar ‘op stand’ naar toegebracht. Voordat hij, zijn moeder en broertje vervolgens naar bestemming één zouden rijden, sloot eerst oma aan. Er werd hen verteld dat het een ‘zoete dag’ zou worden. Wat kon dat nou zijn…?

Snoeptaarten maken bij Maria Sweet Cakery in Utrecht
Het bleek te gaan om, om te beginnen, snoeptaarten maken bij Maria Sweet Cakery. Eén voor thuis en één om ter plekke op te eten. Maria’s keuken puilde uit van allemaal zoete versieringen om daarmee samen met Guillermo en zijn broertje de best gedecoreerde snoeptaarten aller tijden te maken. Maar eerst kreeg Guillermo van haar een kookschort aan met zijn naam erop én bleken zelfs hartjessnoepjes met de namen van de broers erop klaar te liggen om mee te decoreren. Daarna gingen ze met Maria’s hulp, die al een blauwe en paarse basistaart had voorbereid, geconcentreerd aan de slag en lieten ze hun versierkunsten zien. Met als resultaat twee oogverblindende taarten. Zonde om aan te snijden eigenlijk… Zo onweerstaanbaar als ze eruitzagen, zo smaakte sowieso de paarse. Daar ging namelijk meteen het mes in en die was om je vingers bij af te likken!

Tosti’s bakken bij Toastable
Het programma vervolgde zich in Utrecht bij Toastable. Na een hartelijke ontvangst door Mathilda en Lucas mochten de broers het favoriete luncheten van Guillermo maken: tosti’s. Uiteraard eerst voor henzelf, wat een ‘normale’ tosti werd, gevolgd door de bestellingen voor de rest van het gezelschap. Nadat alle tosti’s klaar en ingepakt waren, gingen ze naar de limousine terug om ze op te eten.

Onderweg Marco Borsato-goodiebag uitpakken
Op weg naar Oosterhout werd de rit gebroken door het uitpakken van een cadeautje: een goodiebag van Marco Borsato mét persoonlijke brief die het gezin erg ontroerde.
Zo heeft Marco’s liedje ‘Samen voor altijd’ een speciale betekenis voor hen omdat Guillermo dit graag voor zijn moeder en oma zingt.

Over de rode loper bij Holland Foodz in Oosterhout
Yolinde en Marcel stonden de familie op te wachten. Ze hadden de rode loper uitgelegd, ballonnen laten wapperen én Guillermo’s naam op de deur gezet. Wát een welkom! Daarop nam Marcel zijn gasten mee naar de Experienceruimte. Ze kregen er een kijkje in de snoepfabriek om vervolgens zelf aan de slag te mogen met lolly’s maken én meenemen. Sámen met een doos vol kermissnoep die de jongens ook nog mochten vullen.

Warme worstenbroodjes van Bakkerij Louis
Als tegenhanger van al ‘t snoepfabriekzoets had Bakkerij Louis uit Geertruidenberg ondertussen worstenbroodjes laten bezorgen. Bedoeld om weer in de limousine op te eten op weg naar de volgende verrassing: De Beekse Bergen.

Op spannende safari in Hilvarenbeek
Ranger Chester zou Guillermo en zijn familie meenemen op safari. Zij bouwde de spanning lekker op voordat ze als eerste halthielden bij giraffen Heiko en Stijn. Wat een prachtige, bijzondere dieren. Hun bezoek kreeg zelfs een kijkje in de stal en mocht héél dichtbij komen. Met lange blauwe tongen pakten ze heel voorzichtig de andijvie en wortels aan die Guillermo en Rafael hen voerden.
Op dat moment kwam een neushoorn de stal aan de andere kant binnen. Ze moesten oppassen dat hij met zijn grote hoorn hen niet door de tralies heen te pakken kreeg. Dit zwaargewicht bleek eveneens wel zin in iets lekkers te hebben. De andijvie die hij gevoerd kreeg, daarvoor haalde hij zijn neus op, maar met de brokken die volgden wist hij wel raad.

In een kruiwagen naar de leeuwen
Guillermo was erg moe geworden en dat zag een oplettende dierenverzorger. Hij loste dit briljant op door een kruiwagen te pakken om Guillermo mee naar het volgende dierenverblijf te rijden. Dat van zijn lievelingsbeesten: de leeuwen. Dit werd een spannend bezoek want het mannetje en vrouwtje hadden mot en brulden heel hard. Ook leeuwen moeten eten en daar mochten de twee broers weer bij helpen. Guillermo zag vlees naar ze gooien niet zitten, maar Rafael wel. Guillermo keek liever vanuit zijn kruiwagen toe hoe de koning van het dierenrijk zijn voedsel verslond. Jammer genoeg was het toen alweer tijd om te gaan. Naar de laatste zoete bestemming van de dag.

Snoepscheppen bij Jamin in Helmond
Jura van de Jamin had geregeld dat Guillermo en Rafael na sluitingstijd naar binnen mochten om één minuut snoep te scheppen. Aangemoedigd door moeder, oma en Jura schroefden ze hun scheptempo maar snel op omdat ze anders met lege handen zouden staan. Jura’s minuut duurde uiteindelijk heeeeeel lang met als resultaat vier kilo schepsnoep voor onderweg en thuis.

Snacken bij McDonald’s
Al dat zoets ‘moest’ wel weer gecompenseerd worden. En dus reed het gezelschap naar de een-na-laatste verrassing en stop van de dag: McDonald’s in Helmond waar Nadia zorgde voor een rijkelijk gevulde maaltijd. Het is raar maar waar, maar zelfs dit ging er weer lekker in.

PSV-goodiebag als slotstuk van de dag
Na het eten werd Guillermo ter afsluiting van zijn Kanjer Wens Dag verrast met een PSV-goodiebag. De slingers die hij daarin vond, moesten eenmaal thuis gelijk op zijn kamer worden opgehangen. Wát een topdag was dit met als laatste topstuk natuurlijk nog Guillermo’s Kanjer Wens Kraal.

De foto’s zijn gemaakt door Peter van Amersfoort.

Deze wens is mede mogelijk gemaakt door Stichting Hetty Odink.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.