Guyon in een Wereld vol Wonderen

`

Zodra op zijn zorgboerderij aan het koord van de kettingzaag wordt getrokken, is Gyon er als de kippen bij. Wat houdt hij van dat gepruttel en gebrom. Net als van ’t geronk van de Land Rover Defender. Hij droomt ervan de motor van die robuuste bak ooit nog eens van binnenuit te beluisteren. Nou Guyon, díe droom is geen bedrog en komt nu uit!

Geen limousine maar een Defender van Selendrijk
In plaats van de Kanjer Wens Limousine reed er vandaag* een Land Rover Defender van Selendrijk met politiebegeleiding de wijk in. Alleen zonder de gebruikelijke toeters en bellen omdat Guyon die prikkels niet verdraagt. Dit deerde hem totaal niet want zijn droom kwam uit!
Uiteindelijk won zijn nieuwsgierigheid het, zeker nadat broertje Finn erbij gekomen was, en gingen de sirenes toch aan.
Toen iedereen daarvan bekomen was, stapte Guyon als eerste met een goedkeurende blik in en was het tijd om te gaan. Tot aan de snelweg geëscorteerd door Reza en Roy van Politie Gelderland.

Zzzz… zzz… zzzzagen bij Paymans
De eerste bestemming was Paymans Tuintechniek. Jos werkt daar en had met zijn zagenleverancier geregeld dat zowat het complete assortiment er voor Guyon stond uitgestald. Hij keek zijn ogen uit en mocht sommige kettingzagen zelfs vasthouden en starten. Zijn gelukzaligheid werd nóg groter toen hij er een (geluidmakende!) kinderkettingzaag cadeau kreeg. Zowel Guyon en Finn als de mannen van Paymans genoten erg van dit bezoek en het afscheid kwam dan ook veel te snel.

Je verwonderen in de Efteling
Toch moest dat, want de Wereld vol Wonderen – de Efteling – keek er net als Paymans naar uit om Guyon te verwelkomen. Het eerste wat hij daar deed, was lunchen bij Polles Keuken. En wat denk je? Ze hadden er zijn lievelingseten: pannenkoeken. Polles specialiteit. Wát een tref.
Guyon was nog niet eerder in de Efteling en nadat hij zijn pannenkoek verorberd had, ging hij het park rond en alle attracties langs. Zichzelf steeds opnieuw verwonderend. Super was ‘t dat hij voor geen enkele attractie in de rij hoefde te staan. Deze wonderlijke wereld werd vervolgens afgesloten met een wandeling door het sprookjesbos.

Avondeten bij de McDonald’s in Beuningen
Hierna stond het avondeten op het programma. Daarvoor ging de reis naar McDonald’s in Beuningen. De ‘place to be’ als je, zoals Guyon, gek bent op frietjes. Daar stond Niels al klaar om hem en zijn gasten te ontvangen en naar een mooi aangeklede tafel te brengen. Nadat de frietjes en de rest op waren, moest echt even worden uitgebuikt voordat het toetje erin paste. Dat mochten Guyon en zijn broertje ter afsluiting voor de gelegenheid zelf uit de ijsmachine tappen. Een letterlijk en figuurlijk supercool eind van Guyons Kanjer Wens Dag!

*Deze Kanjer Wens Dag is uitgevoerd in coronatijd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en in overleg met de lokale overheden.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.