Ize als ster onthaald bij PaardenpraatTV

`

‘Super chill, vandaag doen we easy. Doe wat ik wil, we houden het Breezy. Deze dag, die kan niet meer stuk’ schalt het uit de speakers. De Kanjer Wens-limousine met ‘Bossche’ politie-escorte van politieagenten Gerard, Lydie, Roy en Roy heeft net Ize en haar familie opgehaald. En meteen al een cadeautje uitgedeeld om het ijs te breken. Een leuke goodiebag mét politiebeer.

Vol verwachting van wat haar vandaag verder te wachten staat, zingt Ize samen met haar zusje Fenna vrolijk mee met meiden van Kaboeja op weg naar haar eerste verrassing. Ondertussen fietst Ize’s opa gezellig nog een stukje met de limousine mee.

In de uitzending van PaardenpraatTV
Eenmaal echt op weg leek het net of niemand hen durfde in te halen en kreeg de limousine overal voorrang. Toen ze bij de manege van PaardenpraatTV waren gearriveerd, werd Ize warm onthaald door Esra. Die vertelde dat ze straks zelfs in de uitzending op YouTube zou komen. Wat cool! Maar eerst iets anders. Lekker samen een gebakje eten en alwéér cadeautjes uitpakken. Ize werd verwend met een boek van PaardenpraatTV en een unieke oranje pet. Daarvan, zo werd haar verteld, bleken er maar twee te zijn.

Daarna begon de rondleiding in een kekke, oranje scootmobiel. Voordat ze met de paarden gingen kennismaken, deed Ize’s vader een rondje in de stapmolen.
Ondertussen stond Halloween, bij wijze van spreken, al te trappelen. Een prachtig groot paard dat erg van kriebelen houdt. Zowel hij als Ize konden hun geluk niet op. Totdat het tijd was om ermee te stoppen waarna Halloweens humeur onmiddellijk omsloeg. Er wachtte namelijk nog een mooi Fries paard op Ize. Bij hem mocht ze zowel zijn manen kammen áls nagels lakken én in de dressuurbak op hem rijden. Het ‘sturen’ ging goed dus durfde ze best even alleen te rijden. Terwijl Ize ook meteen leerde hoe je een jury begroet, en ze dit als de beste bleek te kunnen, ging Fenna er op de scootmobiel vandoor.

Intussen was het tijd geworden om gedag te zeggen. Na een dikke knuffel van Esra en een paar kunstjes van het manegehondje, ging het gezelschap weer op pad. Cafetaria Panache in Zevenbergen verwachtte hen voor de lunch.

Videobellen met Bibi
Terug in de limousine werd Ize verrast met een telefoontje van Bibi. Bibi is een 12-jarige YouTuber die hele leuke filmpjes maakt en die allemaal bekeken worden door Ize. Hoe bijzonder is het dat Bibi zomaar met Ize belt om haar een hele leuke dag te wensen. Ook krijgt Ize de toezegging dat ze een mooi boek toegestuurd gaat krijgen van haar. Ize glunderde dan ook toen het gesprek werd beëindigd.

Overdadig lunchen bij Panaché
Gwen stond Ize en haar familie daar al op te wachten en vertelde dat ze alles mocht kiezen wat ze wilde. Dat werd in eerste instantie een broodje ham, maar de zalm keek haar ook erg verleidelijk aan dus kreeg Ize daar een flinke portie van. En het kon maar niet op. Want zij en haar zusje kregen opnieuw cadeautjes en ze mochten er als uitsmijter hun eigen Slush Puppy maken.

Omdat de reis naar de volgende locatie best lang zou duren, deden Ize en Fenna onderweg lekker een dutje.

Een spetterend bezoek aan Deltapark Neeltje Jans 
Wat gingen ze zó ver hier vandaan nou helemaal in Zeeland doen? Dat vertelden zeeleeuwentrainsters Lorena en Marissa maar wat graag. Die brachten Ize en haar familie naar een watertje voor een privéshow. Ize mocht er op een bankje gaan zitten waarna er opeens een echt grote zeeleeuw, Levi, naar haar toe kwam gewaggeld. En weet je wat hij deed? Hij sprong op Ize’s bankje en kuste haar!
Vervolgens was het de beurt aan zeeleeuw Jack om zijn kunsten te vertonen, en te klappen, zwaaien, salto’s te maken en de boel nat te spetteren. Deze verrassing werd afgesloten met Jack voeren én leren welk gebaar je moet maken om hem heeeeeel hard te laten brullen.
Na deze privévoorstelling begon de grote show waar Ize en haar familie als echte vips vooraan mochten zitten.
Maar, op Neeltje Jans is meer te doen dat dit, dus werd daarna genoten van alle waterparkattracties en speeltoestellen. Totdat Marissa en Lorena hen riepen voor voorstelling twee: de zeehondenshow. Natuurlijk zat Ize weer eerste rang. Wát een feest.

Moe maar voldaan keerde het gezelschap naar de limousine terug die hen vervolgens naar de Pannekoekenbakker in Heusden zou rijden.

Overheerlijk avondeten bij de Pannekoekenbakker
Gastvrouw Wendy ontving het gezelschap met open armen en liet Ize uit wel duizend pannenkoeken kiezen. Ze koos uiteindelijk voor een overheerlijke spekpannenkoek die met een verrassend ‘bijgerecht’ geserveerd werd. Met vuurwerk! Hier werden Ize en haar zusje wederom op cadeautjes getrakteerd: een Pannekoekenbakkerknuffel en een paardenspeelsetje. Met de muntjes die Ize er tot slot kreeg, mocht ze een laatste cadeautje uitzoeken waarna ze eindelijk kon gaan uitbuiken voor de terugreis. En zoals deze bijzondere Kanjer Wens Dag begon, werd ‘ie ook afgesloten: met vrolijke muziek, Ize’s stralende lach en natuurlijk niet te vergeten haar Kanjer Wens Kraal!

Ezra heeft hier een mooi item gemaakt op YouTube klik hier voor de video. 

*Deze Kanjer Wens Dag is uitgevoerd in coronatijd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en in overleg met de lokale overheden.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.