Juliën ziet legerdroom uitkomen

`

Toen de vrijwilliger, fotograaf en limousine om de hoek van het gezin verzamelde, bleek dat zij al gespot waren. Juliën met zijn broers, zus en ouders kwamen al aangelopen. Deze verrassing was dus niet gelukt maar er zouden nog vele volgen tijdens zijn Kanjer Wens Dag.

Iedereen stapte snel in de grote limousine waar de kinderen zich vergaapten aan alles wat aanwezig was; de tijd vloog dan ook om.

De eerste stop was bij de Bernhardkazerne in Amersfoort. Juliën zag opeens allemaal stoere legervoertuigen om zich heen en werd helemaal blij toen er uitgestapt werd naast een gigantische legertank. Kapitein Sascha en eerste luitenant Thom en sergeant-majoor Hans stond al klaar om het gezin te ontvangen. Juliën werd omgetoverd tot een echte militair inclusief camouflagestrepen op het gezicht en echte legerkleding. Er volgde een kleine rondleiding en hij mocht overal even een kijkje achter de schermen nemen voordat de grote verrassing begon. Juliën mocht namelijk met zijn hele familie meerijden in de grote legertank. Er werd een mooi parcours gereden met de nodige obstakels maar dat was uiteraard geen enkel probleem voor deze ’ervaren’ militair Juliën.
Toen de rit erop zat, kreeg Juliën nog een mooie oorkonde en werden zijn verdiende strepen vastgemaakt.

Dan is het tijd voor de lunch; bij het Centraal Ketelhuis was een tafel speciaal gereserveerd voor Juliën en nadat gastvrouw Aniek de bestellingen had opgenomen, volgde al snel een heerlijke lunch. Juliën genoot van zijn speciale tosti en de aandacht die hij kreeg als vip-gast.

Na deze heerlijke lunch was het tijd voor het meest actieve deel van deze Kanjer Wens Dag. Juliën wilde namelijk heel graag quad rijden en bij Watergoed in Valburg stond Jorg al klaar toen de limousine aan kwam rijden. Juliën werd van harte welkom geheten maar hij had nog geen idee wat er hier gedaan zou worden. Door het vele water dacht hij meer aan waterskiën of zoiets. Groot is dan ook de blijdschap als blijkt dat iedereen zich moet omkleden om op de quad te stappen. Na een korte instructie scheurde Juliën, maar ook broers en zus, de baan over. Iedereen moest echt afgeremd worden, zo enthousiast waren ze. Als laatste mocht Juliën bij Jorg achterop een hele grote quad waarbij alle plassen en kuilen van het terrein even getest werden. Juliën vond het prachtig.

Hierna volgde het afscheid en de rit naar Wereldrestaurant Mierlo. Juliën is helemaal gek van het All You Can Eat-concept dus eten bij dit wereldrestaurant is haast logisch. Heel veel gerechten werden geproefd maar vooral de sushi’s gaan er goed in. Juliën en broer Damien verbaasden iedereen door exotische gerechten te proberen en het smaakten hen ook nog.

Dan is het echt tijd voor de laatste verrassing. Juliën wilde heel graag op boogschieten, grote broer Brent zit daar ook op maar omdat Juliën te jong is mag dit nog niet. Gelukkig wilde Handboogschutterij Houts Welvaren meewerken om Juliën deze ervaring toch te laten meemaken en zo heeft hij ook eindelijk deze wens zien uitkomen van deze geweldige dag.