Klaar, dat verdient een feestje

`

Na drie zware jaren is Duuk eindelijk klaar met de strijd tegen zijn ziekte. In december vond zijn Kanjer Wens Dag plaats. Een dag om te vieren dat deze zware jaren achter de rug zijn.

Het leek een hele normale vrijdagmiddag te worden op Basisschool De Hietweide… Iedereen in de klas dacht dat het weekend begonnen was, toen er opeens een vrijwilliger en een fotograaf van Stichting Kanjer Wens de klas binnen kwamen lopen, begon Duuk te glunderen. Dit was geen gewone vrijdagmiddag… Dit werd een hele bijzondere vrijdag!

Duuk, zijn klasgenoten en de vrijwilligers gingen naar buiten. Er stond politie voor de school. Ook stonden er een grote limousine en een extra auto klaar. De hele klas mocht mee. Het was een hele stoet! Maar, waar zou de reis naartoe gaan..?

De eerste stop was McDonald’s. Dat vonden de kinderen natuurlijk geweldig. Er stond voor iedereen een heerlijk Happy Meal klaar. Gastvrouw Monique zorgde ervoor dat niemand iets tekort kwam. Ze rende heen en weer om alles in goede banen te leiden.

Toen iedereen lekker gegeten had, was het tijd voor de volgende bestemming. Op naar Apeldoorn! Daar werd gestopt bij Krazy Kangaroo Apeldoorn. Nadat de kinderen allemaal speciale trampolinesokken hadden gekregen van medewerkster Merle, mochten ze samen met instructeur Elwin naar de trampolines. Ze mochten zich een uur lang uitleven op de diverse trampolines. Wat een plezier!

Na een uur springen had iedereen wel dorst. Er stond wat lekkers te drinken klaar. Daarna was het tijd om met de limousine weer richting school te gaan. Hier stonden de ouders de kinderen op te wachten.

Voor Duuk was er nog een mooie verrassing. Hij kreeg een speciale Kanjer Wens Dag Kraal. Ook werden alle kinderen verrast met een goed gevulde goodiebag. Zo had iedereen een blijvend aandenken aan deze bijzonder mooie dag.

Duuk heeft enorm genoten. Een prachtige afsluiting van een zware periode. Dit soort mooie dagen sleepten hem door de zware periodes heen. Duuk zal nog erg vaak terugdenken aan deze mooie dag.

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Eline Bon | Fotografie