Mason met gierende banden op inbrekerjacht

`

De 5-jarige Mason weet niet wat hem overkomt als vroeg in de ochtend een limousine met politiebegeleiding komt voorrijden. Hij heeft pas vorige week zijn wenshaalgesprek gehad en precies een week later gaat zijn Kanjer Wens Dag al beginnen!

Mason kijkt op als uit de wagen van XL Limousine Weesp zijn allerbeste vriendje Dani stapt. Dani mag hem deze dag vergezellen, maar hij is niet de enige. Er stappen nóg meer mensen uit. Ook Masons oma Yvonne, opa Marco en opa Ton zijn vandaag van de partij.

Inbreker boeien en afvoeren bij Stoer en Zo
Terwijl Mason en Dani zich vergaapten aan de politieauto, kwam er een inbraakmelding binnen op de autoradio. Oh oh, bij Masons favoriete kledingwinkel Stoer en Zo in Sittard bleek het alarm te zijn afgegaan. De jongens werden onmiddellijk in een politievest gehesen, kregen een politiepet op en gingen meteen met gierende banden en sirenes naar Sittard. Hopelijk konden ze de inbreker op heterdaad betrappen.
Vóór de winkel stond medewerker Niek al ongeduldig te wachten. Snel gingen ze met z’n allen naar binnen om poolshoogte te nemen. Ze zagen alleen niemand. Opeens hoorden ze gerommel. Dat was toch in de kelder? Langzaam daalden ze af en zag Mason in het donker een paar voeten tussen de kleding. Zijn collega’s sloegen de inbreker onmiddellijk in de boeien, waarna ze hem samen afvoerden naar het politiebureau en in de cel gooiden. Mason riep nog ‘je mag dit nooit meer doen’.

Nadat hij hun politiemotoren beter had geïnspecteerd, ging Mason samen met zijn gezelschap en de agenten terug naar Stoer en Zo. Daar mochten hij en zijn vriend iets moois uitzoeken en dronken ze er limonade op de goede afloop.

Pauzeren bij ‘de Mac’
Na de enorm stoere start van deze dag was het een flink stuk rijden naar de volgende bestemming: de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Daarom werd halverwege gepauzeerd bij McDonald’s Woonboulevard Breda. Want wie houdt er nou niet van de gouden M?

Superhelden Fotoshoot in de Van Nelle Fabriek
Stichting Kanjer Wens had precies vandaag ook voor veel kinderen een Superhelden Fotoshoot georganiseerd. En daar mocht Mason, met zijn vriend, natuurlijk niet ontbreken. De jongens werden er voor de shoot verkleed als The Hulk en Spiderman.

‘For Mason only’: optreden Wesly Bronkhorst en ‘Meet & Greet’ Bo Bendsneyder
Wat Mason niet wist, is dat hij in de Van Nelle Fabriek extra in het zonnetje zou worden gezet. De eerste van de twee volgende verrassingen was een optreden van Wesly Bronkhorst.
Terwijl Mason aan het spelen was met de Meerkatten, kwam de zanger hem en zijn familie ophalen. Z’n familie begreep meteen hoe laat ‘t was. Bij Mason duurde het even. Hij vroeg zijn moeder daarom ‘is dat die meneer van het liedje op YouTube?’
Wesly’s liedje ‘Trots op jou’ heeft namelijk een bijzondere betekenis. Elke keer als Mason een behandeling moet ondergaan, zingt zijn vader dit voor hem.
Samen met zijn vader mocht Mason vervolgens met Wesly het podium op. Daar stond voor hem een hoge barkruk klaar en voor zijn vader een stoel. De rest van de familie zat op de eerste rij en daarachter stilletjes de leden van de andere Superhelden-families.
Masons vader vocht tegen zijn tranen, ontroerd gadegeslagen door de andere luisteraars. Mason luisterde aandachtig, keek Wesly aan, stak zijn duimpje op naar de familie en gaf zijn vader een vette knipoog. Toen hield echt haast niemand het meer droog…

Een ‘Meet & Greet’ met Bo Bendsneyder, Grand Prix Moto2-coureur, en zijn motor was de tweede extra verrassing. Zijn liefde voor motoren heeft Mason van zijn opa. Samen kijken ze graag naar races en alles wat met motoren te maken heeft.
Bo had als cadeautje voor Mason een oranje trui laten drukken met ‘Mason & Bendsneyder’ erop. En als laatste mocht Mason ook nog even op zijn crossmotor zitten.

Gróóts slot plus afsluitende pizza thuisparty van Enrico’s Mobiele Houtoven
Maar liefst 194 motorrijders hadden zich intussen buiten verzameld om Mason een groots slot van zijn Kanjer Wens Dag te bezorgen. Mason kon zijn ogen niet geloven toen hij zag dat, onder leiding van Jeffrey de Ligt, motorrijders van o.a. VMT Vlaardingen, Scamps Woerden en Wie rijdt Zuid-Holland voor hem een erehaag hadden gevormd.
De limousine reed daar vervolgens tussendoor, waarna er werd gezwaaid, cadeautjes werden afgegeven, en vervolgens de hele motorclub de limousine naar de snelweg begeleidde.

Bij thuiskomst, tot slot, bleek Enrico van Enrico’s Mobiele Houtoven Pizzeria Limburg voor Mason en zijn entourage klaar te staan voor een ovenheerlijke pizza party!

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.