Mathijs ontdekt nieuwe talenten

`

De 9-jarige Mathijs weet niet wat hem overkomt als vroeg in de ochtend een limousine met politiebegeleiding thuis voor komt rijden voor zijn Kanjer Wens Dag. Van de schrik bekomen stapt Mathijs samen met zijn vader en moeder in de limousine en vraagt hij of de chauffeur langs zijn school wil rijden. Zijn klasgenootjes zitten allemaal in het lokaal en het is natuurlijk wel cool om dan even langs te gaan. Zijn juf en klasgenoten komen hem enthousiast begroeten en dan kan zijn avontuurlijke dag beginnen.

Geweldloze krijgers bij de Chi Academy
Na een stukje rijden in de Kanjer Wens Limousine kreeg Mathijs een cadeau van Matsuru.com. Toen hij de inhoud goed bekeek bleek dat het een echt Kung Fu-pak was. Op het moment dat de limousine stopte begreep hij meteen waarom hij dat gave pak had gekregen. Pascal van de Chi Academy had hetzelfde mooie pak aan en hij vertelde Mathijs dat hij aan een Kung Fu les mee mocht doen. Mathijs bleek een natuurtalent want al na een uurtje les had hij een aantal hele mooie bewegingen onder de knie. Hij bedankte zijn leraar in Kung Fu stijl en vond het zo leuk, dat hij na deze wensdag Kung Fu lessen wilde gaan volgen bij de Chi Academy.

Skydiven en veilig landen bij Bakker Bart
Aangekomen bij de volgende bestemming in Utrecht was het meteen duidelijk dat Mathijs mocht Skydiven. Hij moest even wennen aan het idee om te vliegen in een windtunnel en na een korte en duidelijke uitleg maakte Mathijs vier vluchten samen met instructeur Marko. Als een echte superheld vloog Mathijs door de windtunnel en hij kon zijn certificaat terecht trots in ontvangst nemen. In de limousine onderweg naar Zwolle kon Mathijs een beetje bijkomen van de avonturen tot nu toe en genoot iedereen onderweg van een heerlijke lunch, verzorgd door Bakker Bart in Utrecht Overvecht.

Gametime bij het Bonami Museum
Bij het Bonami Game Museum in Zwolle kreeg Mathijs een speciale rondleiding van medewerker Hugo. Mathijs bekeek zowel oude spelletjes van vroeger als de games die hij zelf speelde. Het was gaaf dat hij in dit museum niet alleen mocht kijken want met veel van de computerspelletjes mocht hij zelf spelen. Na de actieve rondleiding ging Mathijs in de gamehal fanatiek verder met de computergames. Gastvrouw Naomie kwam hem halen om een cadeau in de winkel van het museum uit te zoeken.

Meet & Greet met Dutchtuber bij de Koperen Hoogte
Weer onderweg in de limousine kon Mathijs niet vermoeden dat hij nog helemaal niet klaar was met gamen. De Koperen Hoogte in Zwolle was de volgende bestemming en daar werden Mathijs en zijn ouders in de watten gelegd door het personeel met een hapje en een drankje in een hele mooie en intieme ruimte. Op het gezicht van Mathijs verscheen opeens een hele grote grijns omdat zijn grote held Dutchtuber binnenkwam met zijn vriendin Soraya. Dutchtuber en Mathijs hebben 1,5 uur samen fanatiek gegamed. Natuurtalent Mathijs heeft Dutchtuber zelfs nog iets kunnen leren! Als afsluiter van de gamesessie hadden Dutchtuber en Soraya nog een aantal gave cadeaus voor Mathijs. Na een fotosessie en de belofte online vrienden te worden, namen de twee afscheid van elkaar.
Mathijs moest echt even bijkomen en in de limousine liet hij zijn ouders weten dat dit de mooiste dag van zijn leven was.

Aan de slag bij Pizza Casa
Onderweg van Zwolle naar huis was er tijd om te chillen met een filmpje. Bijna thuis in Veghel werd er nog een tussenstop gemaakt in het centrum van Uden voor het lievelingseten van Mathijs. Hij ging bij Pizza Casa in de keuken aan de slag en vond zijn eigen pizza heerlijk, absoluut lekker genoeg voor een plekje op de menukaart.
Thuis aangekomen en moe van alle indrukken van deze wensdag kreeg Mathijs het laatste cadeau van deze dag, de Kanjer Wens Kraal.

 

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.