Muzikale Guus speelt met Chef’Special

`

Het is vroeg in de ochtend als Guus en Mies zich voor school klaarmaken, terwijl hun vader de broodtrommels vult. Als hij broer en zus vervolgens bij hun eigen school afzet – voor wat zij denken weer een gewone schooldag – ziet hij in zijn ooghoeken Manon en Rick van Politie Haarlem al. Top, dan verloopt alles nog volgens plan en begint Guus’ Kanjer Wens Dag zo!

Een verstoorde les
Opeens hoorde Guus een hoop lawaai dichterbij komen. Wie of wat verstoorde daar zijn les? Het bleek de Kanjer Wens Limousine met politiebegeleiding te zijn. Daarop sprintte hij onmiddellijk naar buiten want Guus wist dat niemand anders op zo’n dag wachtte, dus kon dit maar één ding betekenen…

Megaballon met snoepjes van de Alphense Feestwinkel
Ondertussen was juf Susanne met alle klasgenoten achter Guus aangekomen en kreeg hij van zijn zusje Mies, die met hun ouders in de limousine verstopt zat, een megaballon van de Alphense Feestwinkel. Gevuld met snoepjes voor zijn klas. Wat een feest!
Hierna mocht Guus, voordat ze zouden vertrekken, op de politiemotor zitten. Een-voor-een gevolgd door z’n klasgenoten.

Verblijd met Little Legends-sneakers
Enthousiast nagezwaaid door zijn klas kregen Guus en Mies op weg naar de eerste locatie, door Jeroen van Little Legends geregeld, echt heel hippe hagelwitte sneakers die perfect bleken te passen!

Zingen en drummen met Chef’Special
De volgende verrassing diende zich aan toen de limousine parkeerde en Guus zijn helden van Chef’Special zag staan. Guus werd daarop allerhartelijkst door hen ontvangen. Ze namen hem en zijn familie mee naar een huiselijke oefenruimte. Door de rust en oprechte interesse van Joshua, gooide Guus het laatste restje schroom van zich af en begon ook hij te zingen, onder luid applaus gevolgd door het vertonen van zijn drumkunsten en dansmoves!

“Guus, wees nooit bang om bang te zijn! Van fouten leren we liefde.”
Joshua, Chef’Special ❤

En zoals het een echte artiest betaamt, eindigde dit optreden met handtekeningen uitdelen: die van Guus op het drumstel van de band, en die van de bandleden op Guus’ en Mies’ nieuwe sneakers.

Surprise van de Bestelbox
Tijdens het ritje naar de volgende bestemming in Amsterdam ontdekte Guus dat de meegereisde pakketjes, met daarop ‘Voor de twee grootste zuurpruimen van de dag’, voor hem en Mies waren. Voor hen meegegeven door Bestelbox. Broer en zus zijn namelijk allebei dol op snoepjes waar je wangen van samentrekken en daarmee zaten die doosjes bomvol.

Graffitikunst maken in het Olympisch Stadion
Theike, Ajax-F-Side-supporter in hart en nieren, wachtte Guus samen met zijn vrouw Sabrina en hun toekomstige vlaggenzwaaier Timothy van een jaar op bij de ingang van het Olympisch Stadion. Daar waren ze aan het opbouwen voor een festival en Theike had geregeld dat Guus en Mies anderhalve minuut achter-de-schermen-kijken kregen.
Hierna stond samen met kunstenaars Sylvano en Danny een graffitidoek maken op het programma. Dit werd geheel in stijl gedaan, want Guus en Mies kregen hiervoor van SchultenPrint een t-shirt met hun naam erop gedrukt. Waarop Danny dat van Mies opfleurde met iets extra’s: een tof hartje en bij Guus het wapen van Amsterdam.
Sylvano was zó onder de indruk van Guus’ persoonlijkheid dat hij hem spontaan zijn F-Side-vest gaf. Een beetje groot nog maar dat mocht de pret niet drukken.

Lekker lunchen bij De Drie Graefjes
Na de toffe graffitiworkshop wandelden Guus en zijn familie naar De Drie Graefjes in Zuid. Hier verwelkomde Laura hen voor een lekkere lunch. Tot grote vreugde van Guus en zijn zusje verscheen zij even later met Freakshakes, compleet met donut, veel slagroom en snoepjes. Guus en Mies lustten aansluitend zelfs nog een tosti. Om bij het afscheid het feest compleet te maken, kregen ze cupcakes mee voor onderweg.

Praatje maken met de politie
Dat er bij terugkomst politie bij de Kanjer Wens Limousine bleek te staan, had gelukkig niets te maken met een bekeuring. Agenten Dennis en Thom van Politie Amsterdam bleken nieuwsgierig naar Guus’ dag tot dusver. Na een gezellig praatje daarover en een stukje rijden in de politieauto, voerden ze met plezier samen met Guus en Mies, die zich opwierpen als vrolijke boeven, een toneelstukje op. En vervolgens zorgden ze ervoor dat de limousine vrije doorgang kreeg tot aan de snelweg zodat de reis kon worden vervolgd richting Achterhoek. Onderweg kregen Guus en Mies nog een mooi cadeau namelijk een workshop 3D tekenen van Ramon Bruin. In de limousine werden gelijk filmpjes gekeken van deze artiest. Echt vet, ze kijken er nu al naar uit.

Zwemmen en water-baan-roetsjen bij Marveld Recreatie
Bij de ingang van Marveld Recreatie in Groenlo stonden Pleun en Teun broer en zus al op te wachten met een door SchultenPrint bedrukt tasje. Mét daarin nieuwe zwemkleding plús handdoek met hun eigen naam van StorTies. De leuke attentie die ze van Marveld kregen, stopten ze er snel bij. Vervolgens begeleidde Jacques het gezin naar het zwembad. Na er te hebben genoten van alle waterpret en spectaculaire glijbanen wachtte Guus alweer een verrassing. De Lamborghini van Jarno en McLaren van Harold die hij al had gespot, bleken er voor hem te zijn. Maar nu eerst met z’n allen bijkomen met een koel drankje en een bittergarnituur, gebracht door Anouk.

In een Lamborghini en McLaren naar de Mac
Nadat Guus en Mies ieder in een sportwagen waren gestapt, hoorde je ze van veraf al staan ronken. Indrukwekkend hoor. Op weg naar de McDonald’s Apeldoorn Zuid reden Guus en Mies zowel áchter ‘hun’ limousine, als ernaast en ervoor, waarna ze met rode konen uitstapten toen ze eenmaal bij de McDonald’s waren.

Tess was door Bibiane op de hoogte gebracht van hun speciale gasten en had een rustig plekje geregeld voor een ‘All you can eat’-diner. Ook had ze gezorgd voor kleurplaten en speeltjes én dat bij een rondleiding in de keuken Guus en Mies zelf hamburgers mochten bakken. Wát een heerlijke afsluiting van een magnifieke Kanjer Wens Dag!

“De Kanjer Wens Dag heeft Guus heel veel positieve energie gegeven. Guus is van zichzelf een rustige, introverte jongen die niet graag op de voorgrond staat. Hij heeft super veel talenten en die werden op deze dag heel goed zichtbaar ❤ Als dan, als klap op de vuurpijl, Joshua van Chef’Special je ook nog eens vertelt dat je echt talent hebt, dan kan je dag niet meer stuk. En dat is iets wat Guus in zijn verdere leven mee zal nemen!”
Chantal, Guus’ moeder

Deze wens is mede mogelijk gemaakt door Stichting Pharus.

Deze wens is ook mede mogelijk gemaakt door: Sabrina Malcorps, Sylvano Gypsy Rosenberg, Daniël Oosterman en Theike Lamers.

De mooie foto’s zijn gemaakt door Erik Poort.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.