Myrthe krijgt rondleiding op manege van PaardenpraatTV Esra

`

Van De Vliegende Hollander tot de manege van Esra, en van een overheerlijke pizza tot een luxe pannenkoek. Myrthe is vooraf helemaal niets verteld. Met de limousine rijden we naar haar school toe. De directeur staat ons al op te wachten. We gaan eerst naar Sem toe, Myrthes broertje. Sem weet ook van niks en hij vraagt zich af waarom wij hem mee willen nemen. Daar kunnen wij natuurlijk geen antwoord op geven en vragen Sem met ons mee te gaan. Hij neemt heel graag deel aan de Kanjer Wens Dag van zijn zus. Eenmaal aangekomen bij de klas van Myrthe is ze erg verbaasd dat vandaag haar dag is! Haar klasgenoten rennen mee naar de limousine, maar alleen Myrthe, Sem en hun ouders mogen instappen.

Het is een lange rit naar de eerste bestemming. Eenmaal gearriveerd, weet Myrthe direct waar ze is: de manege van Esra! Hier wordt PaardenpraatTV, haar favoriete programma, opgenomen. Myrthes bezoek wordt gefilmd voor een geweldige aflevering van het programma. Na wat drinken krijgt Myrthe twee cadeautjes van Esra. Het eerste is een boekje met alle feiten en weetjes over het programma. Daarnaast krijgt ze ook een zadeldekje van Paardenpraat, met een handtekening van Esra. Myrthe glundert van oor tot oor als ze het zadeldekje met de handtekening krijgt. Na de leuke cadeautjes is het tijd voor een uitgebreide rondleiding. Esra laat alles zien en vertelt uitgebreid over alle paarden die in de stal staan. Na de rondleiding worden er nog wat foto’s gemaakt. Esra wil nog even de limousine van binnen zien, evenals haar hondje, dat de limousine bespringt. Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen en richting de volgende bestemming te vertrekken. Esra verklapt dat ze dinsdag nog bij de tweede bestemming is geweest en het super leuk vond. Ze vertelt dat ze erg jaloers is dat Myrthe zonder haar gaat.

Eenmaal aangekomen zien Myrthe en haar broertje al snel waar we zijn: de Efteling! Ze zijn er nog nooit eerder geweest, zeggen ze. Ze zijn dan ook super enthousiast als ze de torens en vlaggen van het pretpark zien. ‘Dit is mijn droomdag’, zegt Myrthe als ze het pretpark betreedt. Voordat we de attracties induiken, eten we eerst een pannenkoek bij Polles Keuken. Myrthe is helemaal gek van pannenkoeken en geniet dan ook met volle teugen van haar welverdiende lunch. Na deze heerlijke maaltijd gaan we eindelijk het park in! Myrthe en Sem gaan als een speer. Myrthe duikt in alle attracties, in sommigen zelfs wel twee keer. Ze is namelijk totaal niet bang voor een beetje snelheid of hoogte. Joris en de Draak en de Vliegende Hollander zijn Myrthe haar favoriete attracties. Haar broertje deelt deze mening. We hebben zelfs nog de Raveleijn Show gezien!

Na een geweldige middag in de Efteling is het tijd voor een lekker en welverdiend diner. Daarvoor moeten we wel een stukje rijden. Er staat ons namelijk een heerlijk Italiaans diner te wachten bij Da Antonio in Oss. Wat hebben ze het gezellig ingericht. We worden dan ook hartelijk ontvangen door Brenda. Iedereen geniet met volle teugen van de lekkere Italiaanse gerechten die worden geserveerd. Myrthe en Sem mogen na het hoofdgerecht zelfs nog even een kijkje in de keuken nemen. Ze krijgen te zien hoe hun lekkere ijsje wordt gemaakt! Zó lekker, dat ze het bakje van het ijsje helemaal hebben uitgelikt. Na dit heerlijk diner, is het helaas tijd om afscheid te nemen en richting huis te vertrekken.

In de limousine wordt een feestje gevierd om deze geweldige dag een passend slot te geven. Het is een erg lange dag geweest en iedereen is dan ook moe, maar zeer voldaan. Myrthe is vast en zeker met een glimlach in haar bed gekropen.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.