Rodney mag flashover creëren

`

De 14-jarige Rodney stond al voor de deur te wachten op wat er zou gaan komen. Hij wist dat zijn Kanjer Wens Dag op punt van beginnen stond en kon niet langer geduldig afwachten. Toen de politie en de Stichting Kanjer Wens-limousine zijn straat in kwamen rijden, was het alleen nog wachten op de rest van het gezin.

Rodney is behoorlijk geobsedeerd door vuur, dus dan is het niet meer dan logisch dat de eerste bestemming van zijn Kanjer Wens Dag het opleidings- en trainingscentrum van de Brandweer in Wijster was. Hier stonden Marco, Wilfred en Laurens al klaar om iedereen te ontvangen. Rodney, zijn vader en broers werden in speciale brandweerpakken gehesen. Daarna werden er op het terrein verschillende brandjes gestookt en geblust. Het begon allemaal vrij klein, maar uiteindelijk mocht Rodney zelfs een flashover creëren. Dit was echt ontzettend indrukwekkend.

Hierna gingen de mannen zich omkleden en richting de limousine. Het was een klein stukje rijden naar de volgende bestemming, Herberg de Roskam. Toos had een mooie tafel klaargemaakt waarop een heerlijke lunch geserveerd werd. Lekkere soep vooraf, gevolgd door een zeer uitgebreide lunch. Na alle inspanning ging dat er goed in en het smaakte iedereen heerlijk. Er moest natuurlijk ook wel goed gegeten worden, want de volgende activiteit zou ook weer een hoop energie vergen.

Toen Rodney na de lunch naar buiten liep, stond er op de parkeerplaats “toevallig” een hele stoere Audi RS4. Dit trok natuurlijk meteen zijn aandacht. Toen hij doorkreeg dat deze speciaal voor hem klaarstond, begon hij helemaal te glunderen. Frans Stamps had geregeld dat Rodney met deze Audi naar de volgende bestemming gebracht zou worden. Er werd natuurlijk niet de kortste route genomen naar de volgende bestemming. Rodney kon lekker lang genieten van de rit.

Omdat de limousine eerder op de plaats van bestemming was dan Rodney, kon daar de volgende verrassing mooi klaargemaakt worden. Rodney’s beste vriend Joey was namelijk hier ook naartoe gekomen. Hij ging in de limousine zitten. Toen Rodney terugkwam van de rit in de Audi, werd hem gevraagd in de limousine te stappen. Zijn mond viel open van verbazing toen hij zijn beste maat zag zitten. De mannen hadden meteen de grootste lol en waren helemaal klaar voor het volgende onderdeel.

Bij Paintball Drenthe stonden Rinus en Henk klaar. Hier mocht iedereen zich heerlijk uitleven met paintballen. Vooral de mannen (maar later ook de vrouwen) waren echte strijders. Tussendoor werd er af en toe even gepauzeerd voor een broodje knakworst, maar daarna werd snel weer verder gespeeld. Uiteindelijk was het na twee uur genoeg geweest en was het tijd voor een drinkpauze.

Na een kort ritje kwamen wij aan bij Theehuis ’t Hunnebed. Hier was een rustig plekje gecreëerd waar iedereen even wat kon drinken en even op adem kon komen. Alleen werd de rust verstoord toen opeens de militairen Niek en William binnen kwamen lopen. Zij kwamen rechtstreeks op Rodney en Joey af. Beide jongens kregen een echt legerjack aan en mochten mee naar het oefenterrein wat daar in de buurt lag. In twee Amarok legerauto’s mochten ze meerijden over de terreinen van defensie waarbij geen enkele kuil, plas of bult ontweken werd. Compleet door elkaar geschud, maar een enorm gave ervaring rijker, werden ze weer afgezet bij het Theehuis.

Na het afscheid van vriend Joey was het tijd voor de laatste bestemming. Bij Restaurant Mulino werd de dag afgesloten met een heerlijke maaltijd. De lekkerste pizza’s en vleesgerechten kwamen langs en er werd nog uitgebreid nagepraat over deze geweldige dag. Gastheer Hassan en gastvrouw Mirjam zorgde dat niemand iets tekort kwam.

Rodney was intussen behoorlijk moe geworden. Het was tijd om naar huis te rijden. Daar werd afscheid genomen van het gezin. Het was een geweldige dag die Rodney niet snel zal vergeten.

De mooie foto’s van deze dag zijn gemaakt door fotograaf Hein. En mede mogelijk gemaakt door Dioraphte.