Schrijftalent Tara gaat voor goud

`

Het belooft een stormachtige dag te worden. De harde wind en de regen passen wel in het plaatje van de Kanjer Wens Dag van Tara. Ondanks het onstuimige weer staat de familie, verscholen achter een tros ballonnen, Tara en haar gezinsleden op te wachten in de winkelstraat. Tara, haar zusje en broertje denken dat ze een middagje gezellig gaan winkelen, totdat, ergens hier niet zo heel ver vandaan…

Dromen komen uit in theaterzaal Porgy & Bess
Even leek het erop dat Tara door zou rijden in haar rolstoel, maar op het moment dat ze een cameraman in beeld kreeg, stond ze bovenop de rem. Langzaam maar zeker drong het tot haar door dat er iets heel anders ging gebeuren dan shoppen. Eenmaal binnen in het oude theaterzaaltje Porgy & Bess stond van alles klaar op het toneel en dat zag er wel spannend uit. Allerlei vragen spookten door Tara’s hoofd. Zat daar een wassenbeeld op het podium of was die heks echt? En die vreemde meneer, wat deed hij daar?
Zodra iedereen een plekje gevonden had, de cameraman van omroep Zeeland in stelling stond en fotografe Mariska in positie zat, klom planner Lijsbert het podium op om de Kanjer Wens Dag van Tara officieel te openen.

Griezelig goed boek valt in de prijzen
Tara haar grote wens was dat haar eigen geschreven verhaal in boekvorm werd uitgebracht. Aan de hand van het voorbeeldboek dat Lijsbert liet zien zou daar niets van terechtkomen. Broer Jordi zat echter op het puntje van zijn stoel want dat was wel een heel bijzonder boek. Lijsbert kreeg het niet voor elkaar om het boek van haar dromen aan Tara te laten zien en gaf het woord aan Rini Fenijn.
Tara had Rini helemaal niet herkend in zijn deftige kleren. Hij had Tara steeds geholpen met haar teksten en nu stond hij daar en zong een lied gebaseerd op haar eigen verhaal.
De allergrootste verrassing moest nog komen. Aan Tara werd ‘De Gouden Rat’ uitgereikt, de eerste prijs voor het griezeligste kinderboek. De prijs werd uit een soepterrine tevoorschijn getoverd en aan het eind mocht Tara uit een oude kinderwagen met allerlei rariteiten een grote envelop halen.
De spanning was om te snijden, met trillende vingers maakte Tara de envelop open en daar kwam het eerste exemplaar van haar felbegeerde boek ‘De Monsterjagersclub’ tevoorschijn. Dat was een moment om de zakdoeken tevoorschijn te halen. Opa moest natuurlijk gauw meekijken hoe het boekje geworden was, want hij had alle tekeningen gemaakt.
Tara stond in de spotlight voor de camera en werd geïnterviewd met de microfoon vlak voor haar neus. Gelukkig kon mama nog wel wat zeggen want Tara was echt sprakeloos.

Boekdruktoverkunst
Alsof dat niet al genoeg indrukken waren, kwam Maikel Harte, een bekende cabaretier uit Zeeuws-Vlaanderen nog even het toneel op en hij stak haar een hart onder de riem. Als je bekend werd, bestond de kans dat je in de belangstelling kwam en dat is eigenlijk niet zo eng. Maikel gaf aan dat het boekje wel in de winkel te koop zou moeten liggen. Tja, dat was nog wel een dingetje, je tovert niet zomaar een heleboel boekjes tevoorschijn. Wacht eens even, er was al een heks in de zaal, dan is dat natuurlijk een koud kunstje. En zo lag er in mum van tijd een hele stapel boekjes op het toneel.

Bijzondere taart van de Jumbo uit Oostburg
Het was de hoogste tijd om iets te drinken en een prachtige fototaart van de Jumbo uit Oostburg met fonkelende sterren maakte het feestelijke moment compleet. Tara mocht de taart samen met opa aansnijden.

Komt dat zien
Drie maal raden wat er in de etalage bij Boekhandel Van de Sande in de etalage lag? Ja, klopt, boeken. Maar als je nog eens goed keek, lag er een stapel van Tara’s boek te koop. Als echte schrijver kon een heuse signeersessie natuurlijk niet aan dit feest ontbreken. Spannend maar met de aanmoediging van Maikel in haar achterhoofd, deed ze het als een ware professional.

Restaurant ‘t Gerecht
Bij restaurant ‘t Gerecht op de markt werd het hele gezelschap met open armen ontvangen. Tijd om echt even bij te komen van alle indrukken. Iedereen kreeg iets lekkers voorgeschoteld. Regelmatig zat de Heks hardop te lachen want er waren al boekjes verkocht. Tara zat te glunderen.

Disneyland Parijs steeds dichterbij
Lijsbert legde uit wat er met de opbrengst van de boekjes moest gebeuren, want er was nog een hele grote wens. Tara wilde heel graag met haar broertje, zusje, vader en moeder naar Disneyland Parijs. Met de verkoop van de boeken kwam die reis misschien wel sneller in zicht. Josephine van het Reisbureau TUI kwam een tasje met allerlei spulletjes brengen, zodat ze zich al een klein beetje konden voorbereiden op dat avontuur. Het was een middag met een gouden randje en de rat verheugde zich al stilletjes op het ereplaatsje dat Tara voor hem in gedachten had.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.