Sebas in de wolken door Rickachu

`

Sebas en zijn broertje Rens – ‘officieel’ Sebastian en Laurens – stuiteren al dagen door de kamer. Elke ochtend plakken ze een sticker op hun aftelposter en nu is de laatste aan de beurt. Wat betekent dat eindelijk Sebas’ Kanjer Wens Dag is aangebroken. Zelfverzekerd stapt hij in de limousine die thuis is komen voorrijden. Lets gooo!

De eerste verrassing was een flink eind uit de buurt. Dus wat doe je dan? De rit breken met onder meer eten van je lievelingsfruit: mango. Dat zat in de met hun naam bedrukte broodtrommels die de broers kregen, plus een bijpassende beker. In eerste instantie leek het alsof het logo van Rickachu erop stond, maar als je goed keek, zag je dat het hun eigen namen waren en Sebas zag dat meteen. Wat cool.

Olifanten vertroetelen in DierenPark Amersfoort
Aangekomen in Amersfoort bleek er iets mysterieus aan de hand in het DierenPark. Zouden Sebas en Rens zin hebben om dit straks op te lossen? Zeker wel. Onderweg daarnaartoe klimmend, glijdend, lopend langs diverse dieren, maakten ze een tussenstop bij de olifanten. Daar stond verzorger Michael de jongens al op te wachten. Ze mochten helpen die dikhuiden te verzorgen en vertroetelen. Spannend, maar ook erg leuk!

Nadat de olifanten meer dan genoeg aandacht hadden gehad, werd gestopt bij een grote tent. Daar pakten Sebas en Rens allebei een stoffer en begonnen ze gelijk wild te graven. ‘Aaahhh en ooo’ klonk het al gauw. Ze waren bezig een dino uit te graven! Terwijl deze uitgestorven gigant steeds beter zichtbaar werd, vonden de broers ook gekke puzzelstukken. Die leken wel een schatkaart te vormen…

Met puzzelkaart schatzoeken
Als ware speurders renden Sebas en Rens ermee door het Dinopark en gelukkig waren ze op tijd. Ze vonden een heuse schatkist met daarin allemaal Pokémonspullen én een brief. Van Rickachu. Die was hier ook geweest maar ze waren ‘m precies misgelopen. Als troost kreeg Sebas een schat van Rickachu. Gevolgd door troosteten, in de vorm van een heerlijke lunch, voordat ze op weg gingen naar bestemming twee in Utrecht.

Vliegen met Pikachu in City Skydive
Sebas is pas zes jaar maar héél dapper. Verkleed als Pikachu vloog Sebas samen met City Skydive-instructeur Hadi, in de rondte. Supergaaf. Er werden veel foto’s gemaakt want anders zou misschien niemand geloven wat een held hij is. Met na afloop ook nog een oorkonde op zak, was Sebas’ vluchtbewijs compleet!

Gamen bij Nintendo Benelux
Nog na stuiterend van hun vliegavontuur klommen Sebas en Rens weer in de Kanjer Wens Limousine. Wat voor verrassing zou er nu volgen? De limousine bleek te stoppen bij een bedrijventerrein. En wie zag Sebas daar nou door zijn autoraampje heen staan? Dat leek Rickachu wel. Inderdaad! Zodra dit tot Sebas doordrong, was hij helemaal in de wolken en niet meer te houden. Hij ratelde meteen tegen Rickachu over de schat, het skydiven en vuurde 101 vragen af op zijn idool. Daarna mocht Sebas samen met Rick(achu) gaan gamen bij Nintendo Benelux. Rick van Nintendo zorgde ervoor dat het zijn speciale gast aan niets ontbrak.

Pikachu-piñata laten ploffen
Toen Sebas vervolgens daar ontdekte dat Pikachu aan het plafond hing, kon hij zijn geluk niet op. Ze hadden eraan gedacht: een piñata! Hij en zijn broertje kregen allebei een vrolijke stok en al snel ontplofte het ding. Overal lagen stickers, plaktattoos en – zo leek het wel – 1.000 Pokémonkaarten. En alsof dat nog niet genoeg was, werden Sebas en Rens bij het afscheid verrast met een mega goodiebag van Nintendo plús persoonlijke cadeautjes van Rickachu. Wat wás hij blij. Want Rickachu was écht heel aardig en Sebas vond met hem spelen nóg leuker dan hij had verwacht.

Smullen bij McDonald’s
De laatste stop was ‘de Mac’ in IJsselstein. Daar trok ook Fernando alles uit de kast om Sebas in de watten te leggen en zijn gezelschap te trakteren op een smulpartij. Nadat iedereen zijn buik rond had, bracht de limousine hen weer naar huis. Daar kreeg Kanjer Sebastian tot slot zijn laatste cadeautje uitgereikt: de Kanjer Wens Kraal!

Deze wensdag is mede mogelijk gemaakt door Juul Bouman.

De foto’s zijn gemaakt door Ricardo Lemmens.
Deze wens is mede mogelijk geworden door de sponsoring van accordeonist Juul Bouman.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.