Sem in de ban van heksen

`

‘Lieve limousine hier ver vandaan, keer snel weerom, dan kom ik er met mijn zus aan’ prevelt Sem. Als hij die toverspreuk maar vaak genoeg herhaalt, dan gaat ’t vast gebeuren. Toch? Leg je oor maar ‘ns goed te luisteren Sem, want de politie-escorte is nú met de Kanjer Wens Limousine op weg* naar jou voor een heksenexpeditie, en meer!

Griezelig zwart gevaarte
Voor Sem was de zwarte limousine geregeld. Passend bij het heksen- en Halloweenthema van vandaag. Terwijl zijn zus Robin de politiemotoren inspecteerde, opende Sem liever gelijk een van de portieren. Door wat hij daar zag, kon zijn dag gelijk al niet meer stuk. De binnenkant zat vol met spinrag, spinnen en ander gespuis.

Op heksenexpeditie in Sprookjeswonderland
Tijd om te vertrekken. Nadat op de dijk Patrick, Thomas, Isa, Guido, Stephan en Pieter van de Politie Almere gedag waren gezegd, ging de limousine als eerste op Enkhuizen aan.
Bij de ingang stond Uco al klaar om Sem en zijn gezin te verwelkomen én gelijk naar de hoofdattractie te brengen: de Heksenexpeditie. Hier had Sem het rijk alleen. Gelukkig was er zijn vaders veilige hand om zich aan vast te houden.
Aansluitend werd de rest van het park verkend, werden de andere trekpleisters geprobeerd én werd lekker geluncht, waarna verrassing twee zou volgen. In Apeldoorn.

Als vip onthaald in Julianatoren
De rit naar Julianatoren was lang, dus sliep Sem onderweg een beetje bij voor wat extra energie. Toen de chauffeur de motor afzette, was Sem gelijk klaarwakker en wist hij meteen waar hij was: JULIANATOREN! Daar werd hij als een vip onthaald en rende Sem in z’n enthousiasme van links naar rechts en van voor naar achter. Vooral het spookslot was favoriet. Bij het afscheid werd Sem verwend met een uitgebreid souvenirpakket. Dit kreeg hij cadeau in een rugtas die hij voor school had willen kopen. Niet meer nodig nu. Wát een geluk.

Tovertafelen bij Hans & Grietje
En dat hield maar niet op. Want om Sems dag in stijl af te sluiten, ging het gezelschap daarna gezellig pannenkoeken eten bij Hans & Grietje in Zeewolde. Het gezin zat er nietsvermoedend aan tafel totdat deze zomaar opeens omhoogging terwijl er van alles op stond!

Tips van een echte heks
Net toen Sem een hap van zijn heksenpannenkoek wilde nemen, kreeg hij de enige echte Hans & Grietje-heks in ‘t vizier. Hij zag haar door een verrekijker ergens naar speuren. Ze bleek hem en zijn zus te zoeken. Gevonden! Sem was erg van haar onder de indruk maar vond toch de moed de heks een high five te geven én knuffel. Ze was eigenlijk best lief. Ze gaf hem zelfs een aantal tips. Voor bijvoorbeeld de beste heksensoep en andere lekkere pruttelpotjes.

Dansend de dag uit
Voordat de heks zich weer achter haar koekhuis terugtrok, maakte ze ter afscheid eerst nog een ‘spooky’ dansje met Sem. Wát een gruwelijk leuk slotstuk van zijn Kanjer Wens Dag!

*Deze Kanjer Wens Dag is uitgevoerd in coronatijd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en in overleg met de lokale overheden.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.