Speurneus Lisanne op zoek naar gestolen diamant

`

Stipt om 09:00 uur melden Haarlemse politieagenten Thijs en Kai zich aan het adres van ‘rechercheur’ Lisanne. Haar gezelschap vertrekt zodra zij de politiewagen heeft geïnspecteerd die de Kanjer Wens Limousine begeleidt. Lisanne en haar broer Joris stappen daar niet meteen in. Zij rijden het eerste stuk richting de Forensische Opsporingsdienst (FOD) mee met de met zwaailicht loeiende wagen van Thijs en Kai.

Sporen zoeken met de FOD
Aangekomen in Amsterdam werd het kanjergezelschap opgewacht door Stella en Jeffrey. Daar stapten ze over in een speciale FOD-bus die hen naar een oefenterrein bracht. Ze werden er verwelkomd door Heidi, Kim en Mike die geen tijd te verliezen hadden vanwege een plaats delict die moest worden onderzocht. Nadat ze hun welkomstdrankje met iets lekkers op hadden, gingen Lisanne en Joris aan het werk.

Met een VR-bril op zochten ze naar aanwijzingen voor de diefstal van een diamant uit een woonhuis. Al gauw vonden ze de auto en het huis van de dader waarna ze met witte stofpakken, ‘sloffen’ om hun schoenen en handschoenen aan hun sporenonderzoek voortzetten.

Vinden en gevonden worden
Zo troffen ze een sleutel en een notitieboekje aan waarin ze met een speciale lamp een cijfercode ontdekten. Met de gevonden sleutel en ontcijferde code op zak, werd verder gezocht in dit daderdomein. Uiteindelijk vonden Lisanne en Joris een koffer met een sleutelgat waarop precies hun sleutel paste. En wat denk je? Daar zaten de gestolen diamanten in!

Nu nog de dader zien te vinden. Met magnetische poeders volgden ze een dactyloscopisch spoor (een vingerafdruk) die naar de dader leidde. Wat een super-speurneuzen zijn broer en zus! Daarna oefenden ze nog even met het maken van hun eigen vingerafdrukken en toen was het toch echt tijd om te gaan eten.

Lekker lunchen
Heidi had een heerlijke lunch voor alle harde FOD-werkers en hun hulpjes klaargezet. Hierna kregen Lisanne en Joris een tas vol cadeautjes en een nieuw wit stofpak waar alle agenten een persoonlijke boodschap opschreven. Nadat uitgebreid gedag was gezegd, werd de reis vervolgd naar The Harbour Club. ’The place to be’ voor goochelliefhebster Lisanne, want voordat corona toesloeg gaf Hans Klok hier zijn shows.

‘Overvallen’ door Hans Klok in The Harbour Club
Op het podium stonden vier stoelen. Een voor Lisanne, een voor haar broer en een voor haar vader en moeder. Plots begon er muziek te spelen. Ze wachtten in spanning af wat er ging gebeuren. Uit het niets stond daarop niemand minder dan Hans Klok voor hun neus! Lisanne is groot fan van illusies en magie en geeft samen met Joris zelf graag goochelshows. En nu kregen ze zomaar een privévoorstelling van dé Hans Klok.

Na eerst te hebben genoten van een aantal van zijn trucs mocht Lisanne haar held assisteren bij het laten zweven van een tafeltje. Daarna kregen zij en haar broer samen goochelles van ‘de meester’. Hans leerde ze onder meer trucs met doekjes en een buis, met muntjes en een glas, en met water en een beker. Het geleerde mochten ze zelfs mee naar huis nemen om daar verder te oefenen. Ook gaf hij broer en zus een tas met cadeautjes plus kaart met persoonlijke boodschap. Deze magische verrassing eindigde met een leuke groepsfoto met Hans waarna ze afscheid namen.

Ondertussen waren ze best toe aan de broodnodige óntspanning…

Kroelen met kittens in Amsterdam
Omdat Lisanne dol is op katten, en dan vooral kittens, stond nu een bezoek aan de Dieren Opvang Amsterdam op het programma. Zij en haar familie werden ontvangen door Celesta en Nina die hen naar de kittenafdeling brachten. Hier wachtte verzorgster Joke op ze die Lisanne vertelde dat ze mocht gaan kroelen met de 13- tot 17-weken oude kittens die er verbleven. Wat wáren ze schattig! Na ook nog kort geknuffeld te hebben met een puppy van negen weken, hoorde Lisanne veel te snel dat ze weer moesten gaan.

Pizza’s van Nolita eten bij de Haarlemse Knutselkookclub
Lisannes Kanjer Wens Dag werd afgesloten met haar lievelingseten: pizza’s. In dit geval van Nolita Pizzabar uit Haarlem. Emily van de Haarlemse Knutselkookclub had voor het samen eten ervan haar ruimte met grote eettafel beschikbaar gesteld. Onderweg daarnaartoe kreeg Lisanne een videoboodschap van één van haar andere idolen: Victor Mids. Wát een verrassing. En zij en haar broer kregen daar bovenop nog een exemplaar van Victors twee boeken die Greta van Maven Publishing voor hen had opgestuurd. Nu kunnen ze nóg meer leren over illusies en thuis allerlei extra trucs proberen.

De pizza’s smaakten verrukkelijk evenals de toetjes die geregeld waren: unicorncupcakes van Dieuw’s Bakkerij. Eenmaal thuis was er nog een laatste cadeautje voor Lisanne: haar Kanjer Wens Kraal als herinnering aan deze sen-sa-tio-ne-le dag!

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door Stichting Roparun.
De foto’s zijn gemaakt door Peter van Amersfoort.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.