Thijs op zeedieren- en dino-expeditie

`

Samen met zijn zusje Yentle, zijn moeder én opa en oma kan Thijs niet wachten om te beleven wat Stichting Kanjer Wens vandaag* voor hem in petto heeft. Hij spitst zijn oren. Hoort hij ’t goed? Rijdt daar de Kanjer Wens Limousine met politiebegeleiding zijn straat in? Jazeker!

Meteen erna krijgt Thijs al z’n eerste verrassing: zijn beste vriend Lukas blijkt in de limousine te zitten.

Zonder boetes de stad uit
Echt wel gaaf om, eenmaal op weg, in hartje Amsterdam overal voorrang te krijgen, over trambanen te mogen rijden en rode stoplichten te kunnen negeren zonder ervoor te worden beboet.

Lunch ophalen bij Broodje Vasum
Hierdoor vlotte de rit naar stop 1 sneller dan verwacht en stonden de broodjes voor de lunch nog in de oven bij Broodje Vasum. Niet getreurd, Mira gaf iedereen alvast iets te drinken en ondertussen was er uitgebreid de tijd voor een ‘politieactie’: met helm op en politievest aan op de motor zitten, de sirenes laten draaien en de wapenstok eens even goed inspecteren.

Roggen aaien, haaien voeren en meer in het Dolfinarium
Bij de oprit naar de snelweg hield de politiebegeleiding van Paul, Ronald en Lenno op en vervolgde de limousine in zijn eentje de weg naar het Dolfinarium. Oh jee, daar lijkt bij aankomst de poort gesloten te zijn. Gelukkig kwam daar al snel Rianne aan die Thijs en zijn gezelschap onder haar hoede nam.
Zij bracht hen als eerste naar Thijs’ favorieten: de roggen en haaien. Maar, voordat die twee veilig konden worden geaaid en gevoerd, moesten Thijs, Lukas en Yentle eerst handschoenen aan. Van Mariëlle kregen ze een roestvrijstalen bak met haring en andere vis om met een tang aan de haaien te voeren. Ze moesten straks immers wel met 30 vingers door kunnen naar de rest van het park. Daarna waren de roggen aan de beurt, inclusief het beter bekijken van hun eieren en die van de haaien.
En als je er toch bent, ga je ook langs bij de zeehonden, zeeleeuwen, dolfijnen, walrussen – die rook je al voordat je ze zag – én speeltuin.
Tijdens het rondje bij Onder Odyssee bleek een duiker de ramen aan het lappen te zijn. Dat schoot alleen niet erg op want de dolfijnen die er wonen, wilden met hem spelen. Ze beten in zijn flipper en eentje hing zelfs aan zijn arm.

Zilte zeedierenlucht maakt hongerig
Iedereen had intussen best trek en was toe aan de meegenomen lunch. Die werd verorberd bij een picknickplek met uitzicht op Stellerzeeleeuwen. Daar nam Mariëlle alvast afscheid, maar niet voordat ze Thijs eerst nog een envelop met een poster van alle roggen en haaien die er leven had gegeven én een aantal lege roggeneieren. Zodat hij later kon kijken welk ei bij welke soort hoort. Eenmaal bij de uitgang verraste Rianne Thijs, Lukas en Yentle tot slot met een boek over dolfijnen om in de limousine beter te bekijken.

Adventuregolf en rangerrit in Dino Experience Park
Als je naast zeedieren tevens erg van dinosaurussen houdt, mag een bezoek aan het Dino Experience Park in Gouda niet ontbreken. Daar was de eerste activiteit adventure(midget)golf tussen dino’s, grotten, watervallen, een rangerauto te water en een vlot waarmee je naar de overkant moest om de baan te vervolgen. Na twee spannende rondes was het tijd voor een korte break: lekker een ijsje eten op het terras ín het zonnetje.
Vervolgens was een parcours met dinosauruswagentjes aan de beurt, gevolgd door goud en edelstenen zoeken in de goudmijn. Daar werd zowel een beetje goud gevonden als edelstenen die in een zakje mee naar huis mochten. Tot slot kreeg iedereen een sneak peak in het dinopark waar wel 70 dino’s te bewonderen zullen zijn als het eenmaal klaar is. Nu stonden er circa 30. Zowel grote, kleine, dikke als dunne en zelfs een babyexemplaar.
Thijs kreeg ter afscheid een tas met dinocadeautjes en Lukas en Yentle een dinobroodtrommel met -beker, waarna de dag verder zou gaan bij de McDonalds in Uithoorn.

Private diner bij McDonalds
Daar wachtte Mitchell Thijs en zijn gasten al op voor een private diner. De frietjes, hamburger en kipnuggets gingen er met smaak in. Net als het ijsje dat Thijs, Lukas en Yentle zelf in de keuken mochten tappen. Nadat ze, eenmaal weer buiten, in een aantal toevallig geparkeerde politiebussen en -auto’s mochten binnenkijken, kwam dan toch echt een eind aan Thijs’ supercoole Kanjer Wens Dag!

*Deze Kanjer Wens Dag is uitgevoerd in coronatijd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en in overleg met de lokale overheden.