Ty aangehouden en over de kop

`

Hij zit amper in de kring of daar zwaait opeens de deur van zijn klas open. Politieagenten Frank en Rudy komen binnen met een dienstmededeling. Ze zijn ter plaatse om iemand aan te houden. Maar wie dan? Dertig paar vragende ogen kijken hen aan… Pas op ’t moment dat de vrijwilliger van Stichting Kanjer Wens op Ty afkomt, weet hij hoe laat het is: ze komen hém halen!

Door een erehaag heen op weg
Zijn vader en moeder stonden op het schoolplein al op hem te wachten. Nadat Ty eerst de politiemotoren aan een grondige inspectie had onderworpen, kwamen zijn klasgenoten eraan om een erehaag te vormen. Zodra de Kanjer Wens-limousine* daar doorheen was, sloten Frank en Rudy zich op hun motoren aan om het gezelschap tot aan Street Jump in Apeldoorn te begeleiden.

Trampolinespringen en NERF-schieten bij Street Jump
Na een hartelijk ontvangst en korte introductie door Remy en Deveny betrad Ty de eerste arena: de trampolinehal. Op z’n (verplichte) springsokken ging Ty heerlijk uit z’n plaat. Ook zijn vader en moeder lieten zich niet onbetuigd. Tussendoor even snel wat drinken en weer gáán. Ondertussen werd de Black Light NERF-arena in orde gemaakt waar Ty zich aansluitend met een NERF-pistool op de andere aanwezigen mocht uitleven. Wát een spektakel was dat. Ty zou er graag nog eens terugkomen. Het leek wel of ze zijn gedachten hadden kunnen lezen, want bij het afscheid kreeg hij een 5-rittenkaart van ze cadeau!

Bijladen in The BoatHouse – Fusion Food
Als je zó veel energie hebt verbrand, moet je zorgen dat je tussendoor bijlaadt. Dus de volgende stop werd er een om te lunchen. Bij The BoatHouse – Fusion Food in Zeewolde. Maar, onderweg naar de voordeur trokken Rik en John Ty’s aandacht. Die waren bezig met een reparatie aan hun boot en het monteren van een nieuwe schroef. Wat bleek? Ze hadden een extra tester nodig. Wie denk je dat daarvoor mee het water op ging én ook nog zelf mocht sturen en gas geven? Precies. Eenmaal terug aan wal was de lunch klaar om te worden geserveerd en zorgden Isa en Jaroo dat niemand iets tekortkwam.

Over de kop in Walibi
Hierna zou het hoogtepunt van de dag volgen. Walibi. Achtbaanfan Ty was daar nog niet eerder en zou het ongetwijfeld het walhalla vinden. Bovendien super dat Marco van Walibi had geregeld dat Ty nergens in de rij hoefde te staan door een vip-pas voor hem te regelen.
Met als gevolg dat alle achtbanen moesten worden ‘getest’. Ty ging over de kop, achterstevoren, supersnel en meer. Het kon hem niet gek genoeg zijn. Zijn vader en de vrijwilliger van Kanjer Wens dachten daar niet per se hetzelfde over als ze afwisselend naast hem plaatsnamen…
Toen het tijd was om te gaan, kreeg Ty van Marco ter afscheid een grote tas met souvenirs om nog heeeeeel lang van dit uitstapje na te kunnen genieten.

Betoverd eten bij Hans & Grietje
Maar nu nog niet. Want er stonden nog twee onderdelen op het programma. Om te beginnen met pannenkoeken eten bij Hans & Grietje in Zeewolde. Net op het moment dat Ty in dubio stond wat hij ’t eerst zou afhappen, het Magisch Toverbrood of de Heksen Nacho’s, begon de tafel als donderklap bij heldere hemel uit zichzelf te draaien! Dit moest haast wel komen doordat gastvrouw Lynn hem bij binnenkomst een heksenmuts en -neus had opgezet. Daar had hij vast magische krachten van gekregen. Nadat pannenkoeken als ‘Ouwe Zeur’, ‘Stinkende Heks’, ‘Speenvarkentje uit het bos’, waren langs gevlogen, eindigde dit bezoek met springen en klauteren in de naastgelegen sprookjesspeeltuin.

Uitgenodigd door Jannes
Onderweg naar huis kreeg Ty de laatste verrassing: een goodiebag van zijn muzikale held Jannes. Met daarin diverse cd’s, een fanshirt, pet én – hij kon ’t haast niet geloven – een uitnodiging om naar een concert van Jannes te komen(!) zodra dit weer mag. Ty had zich geen beter slot van zijn Kanjer Dag kunnen wensen.

*Deze Kanjer Wens Dag is uitgevoerd in coronatijd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en in overleg met de lokale overheden.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.