Wensen komen uit voor vrolijke Juda

`

Het is zo koud dat er ’s ochtends ijs op de straten ligt. Juda is samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes aan het glijden op de stoep als de Kanjer Wens Limousine onder politiebegeleiding voorzichtig zijn straat in rijdt. Juda en zijn zus Sofie stappen enthousiast in de politieauto bij agenten Gerco en Daniek. Juda mag voorin zitten, zodat hij goed uitzicht heeft. Papa en mama stappen in de limousine en de auto’s vertrekken naar de eerste verrassing van Juda zijn Kanjer Wens Dag. Ze worden bij het vertrek vrolijk uitgezwaaid door vriendjes en vriendinnetjes.

Brandweermannenfeest in Harderwijk
Bij de brandweerkazerne in Harderwijk stonden Alfred, Wicher en Joost al op de uitkijk. Ze namen Juda mee naar de kleedkamer waar tussen alle brandweermanpakken ook een pak voor Juda klaarlag. Juda mocht, gekleed in zijn stoere pak, samen met Sofie overal waar ze wilden in kijken en aanzitten. De ladderwagen werd naar buiten gereden zodat iedereen in ‘de bak’ mee naar boven kon. Het ging heel erg hoog en Juda vond het, als een echte brandweerman, totaal niet eng. Ook de spuitwagen mocht de kou in om buiten het spuiten van water te proberen. Tot slot nam iedereen plaats in een brandweerauto en werden ze met gillende sirenes en zwaailichten naar de volgende bestemming gebracht.

De rode loper bij speelparadijs Kok Experience
Juda is groot fan van Kok Experience Harderwijk en het was al een tijd geleden dat hij daar had gespeeld. Gelukkig was het op zijn Kanjer Wens Dag wel mogelijk. Bij aankomst was de rode loper voor Juda uitgerold en eenmaal binnen stonden Koko en Kiki klaar om Juda en Sofie een speciaal welkom te geven. Ze konden niet wachten tot ze het speelparadijs in mochten en er werd al snel druk geklommen en geklauterd. Tijdens het spelen kwamen er steeds meer vriendjes en vriendinnetjes binnen om mee te spelen waardoor het een heel gezellige ochtend werd.

De kinderen werden rond lunchtijd verrast met allemaal lekkere pannenkoeken en alle papa’s, mama’s en begeleiders konden kiezen uit een uitgebreid aanbod van lekkere broodjes. Iedereen stond moe maar voldaan voor de camera voor een groepsfoto en alle kinderen kregen een mooie knuffel mee van Koko en Kiki.

In het bos bij de wilde dieren
De volgende bestemming was een langere autorit, maar die tijd werd prima gevuld met het kijken naar de film ‘The Lion King’ op de televisie in de grote limousine. Er werd ademloos gekeken en op het moment dat de limousine stopte, stonden ze tussen de echte leeuwen. Ze waren aangekomen bij Safaripark Beekse Bergen.

Juda en Sofie waren hier nog nooit geweest en ze keken hun ogen uit. Ranger Gaby leidde iedereen rond op het park en het werd nog specialer toen Mariska er bij kwam en het gezin meenam achter de schermen. Hier werd een bezoek gebracht aan het leeuwenverblijf. Iedereen was ontzettend onder de indruk. Vooral toen de leeuwen gevoerd werden door de hekken en ze op hun achterpoten gingen staan om te eten. Verzorger Bas nam Juda, Sofie en hun ouders mee naar de stal van de hoefdieren. Hier mochten de kinderen helpen bij het voeren van de giraffes. Ook de antilopen en zebra’s stonden daar binnen en konden nu van heel dichtbij bekeken worden.

Gastvrije service bij McDonald’s Udenhout
Helemaal vol van alle indrukken was het tijd geworden voor het avondeten. Zodra Juda doorhad dat het avondeten bij McDonald’s in Udenhout zou zijn, was hij niet meer te houden. Restaurantmanager Ruud zorgde ervoor dat iedereen snel zijn bestelling door kon geven en de stilte in de auto tijdens het eten gaf wel aan dat iedereen echt trek had.

Buurman en Buurman in het wild
Juda vond het wel vreemd dat de Kanjer Wens Limousine weer terug ging naar Safaripark Beekse Bergen. Hier was een huisje speciaal voor Juda, Sofie en hun papa en mama met uitzicht op alle dieren in het park en ze mochten er een nacht blijven slapen. Juda en Sofie troffen in de woonkamer twee hele bekende personen aan die op de bank al zaten te wachten. Buurman en Buurman waren helemaal naar het safaripark gekomen om cadeautjes te brengen voor Juda en Sofie. Dat was heel bijzonder en iedereen genoot hier zichtbaar van. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Veldkamp Producties BV.

Nu zat de dag er echt op en was het tijd voor Juda en Sofie om het bed op te zoeken, het heeft nog lang geduurd voor ze eindelijk in dromenland waren.

IJspret en 2 Bourgondiërs
De volgende dag waren ze heel vroeg opgestaan om te genieten van het huisje, het uitzicht en het avontuurlijke safaripark. Alle dieren werden nog een keer bezocht en er werd geschaatst op de speciaal aangelegde schaatsbaan. ’s Avonds werd er heerlijk gegeten in het huisje. Medewerkers van restaurant de 2 Bourgondiërs uit Hilvarenbeek hadden een heerlijke maaltijd bezorgd.

Chauffeur Frans stond voor de deur om iedereen met de Kanjer Wens Limousine weer veilig naar huis te brengen. Er was zoveel om over te kunnen vertellen. Aan deze dagen kan nog heel lang teruggedacht worden.

Foto’s zijn gemaakt door Peter van Amersfoort.

Deze wens is mede mogelijk gemaakt door Stichting Hetty Odink.

Deze sponsoren maken alles wat wij doen mogelijk daar zijn we ze erg dankbaar voor.