Vliegen in een Apache Helikopter

Op zaterdag 10 februari 2017 is het dan zover, de wens van Lorena komt uit.

Een interview met Krista, de moeder van Lorena.

Lorena is 9 jaar. Lorena is een stoer, pittig, ondernemend, slim maar vooral een ontzettend lief meisje die vooral van spanning houdt en liever geen echte meisjesdingen doet.

Hoe zijn jullie met Stichting Kanjer Wens in contact gekomen?

Lorena was tijdens het Sinterklaasfeest opgenomen in het AMC waar Peter van Stichting Kanjer Wens ook aanwezig was voor het uitdelen van cadeautjes. In de gang zag ik Lorena met Peter praten, ze was hem uitgebreid haar wensen aan het vertellen. Na het gesprek hebben we Lorena ook direct aangemeld voor een Kanjer Wens Dag.

Wat was de wens van Lorena?

Tijdens het Kanjer Wens Haal-gesprek was ze eerst een beetje opstandig maar al gauw werd het ijs gebroken en kwam ze los. Ze wilde eigenlijk graag in een tijdmachine om dino’s te voeren en te aaien of naar de maan. Jammer genoeg kan de stichting deze wensen niet vervullen. Maar leeuwen en tijgers voeren, vliegen in een Apache-gevechtshelikopter dat was het helemaal. Een echte stoere meisjeswens.

Wisten jullie wat er ging gebeuren tijdens de Kanjer Wens Dag?

Nee, daar was Lorena soms ook echt boos over. Wij wisten natuurlijk wel dat zij een dag kreeg en de datum maar wat de invulling zou zijn, wisten wij niet. Lorena is vanaf dag 11 begonnen met af te tellen tot het moment dat het zover was. Eerst dacht ze dat het nog heel lang zou duren maar gelukkig ging de tijd sneller voorbij dan verwacht.

Hoe verliep de Kanjer Wens Dag?

Dan is het zover, wij stonden klaar voor wat de dag ons ging brengen. Ineens kwam er veel politie met sirenes voorbij dus wij dachten dat er wat gebeurd was in de buurt. Automatisch ga je kijken maar het bleek dat het voor onze Lorena was. Ze keerden om en kwamen voor ons huis tot stilstand. Toen wij de fotograaf ook al klaar zagen staan, wisten wij het zeker. Dit was natuurlijk al een speciaal begin van de dag.

We namen plaats in de auto’s en gingen op weg, Lorena in een politieauto van korps Almere. Bij de Stichtse Brug stapten wij over in een andere auto en kregen wij politie-escorte van korps Gooi- en Vechtstreek. Daar was nog even de gelegenheid om haar grote broer in de boeien te slaan, dit deed Lorena vol trots natuurlijk. Gevuld met een brede glimlach en een tas vol cadeautjes gingen wij verder naar een dag vol verrassingen.

Eenmaal aangekomen in Hilvarenbeek bij Dierenpark Beekse Bergen mochten wij plaats nemen in een touringcar om vlakbij de tijgers, luipaarden en leeuwen te komen. Daar werden ze gevoerd en kregen wij een kijkje achter de schermen en als afsluiting brachten wij nog een bezoek aan de giraffen. De kans dat je zo dichtbij komt, is natuurlijk heel klein en ontzettend gaaf.

Aan het einde stond Frank van de Koninklijke Marechaussee klaar om Lorena en ons verder te begeleiden naar vliegbasis Gilze-Rijen. Eerst kregen wij een lekkere lunch en werd ons in het kort verteld wat wij gingen doen. Lorena kreeg ook een echt uniform met haar naam erop en kreeg ze zelfs een badge, niet 1 maar 6! Ze bleven maar uitdelen.

Als we klaar zijn met eten, lopen wij de hangar in en mag Lorena plaats nemen in een Apache-gevechtshelikopter en als totale verrassing mag ze vliegen in een Flightsimulator, die gebruikt wordt om militairen op te leiden. Het lijkt alsof ze echt vliegt en ook de stoel bewoog mee in alles. Als je te lang van een afstand mee keek, werd je gewoon misselijk. Lorena had nergens last van, niks was te gek en ze ging helemaal op in haar rol. Ze vond het geweldig!

Aan het einde bleven de complimenten binnen stromen. Als ze oud genoeg is, dan moet ze zeker solliciteren want zo’n iemand konden ze wel goed gebruiken. En als het uniform te klein zou worden, dan mocht ze terugkomen voor een nieuwe. Maar dat zal nog wel even duren.

De dag is voorbij gevlogen en we keerden terug naar Almere waar we gingen eten bij Breed, haar lievelingsrestaurant, een ’All You Can Eat’-restaurant. We nemen plaats, met Frank nog steeds aan de zijde van Lorena. Ze zijn echt vrienden geworden; hij is het helemaal voor haar.

We hebben heerlijk gegeten en ze werd nog in de camouflagekleuren geschminkt. Zo was het helemaal af. Nog even lekker spelen en met een echte militair in de ballenbak. Daarna was de dag echt voorbij.

Moe waren we zeker maar wat een geweldige dag!

Wat deed deze dag met jullie als ouder?

Prachtig om te zien hoe zij zo heeft genoten. De Kanjer Wens Dag is een echte break tussen de kuren door, even weg uit het ziek zijn. Het was een fantastische dag en wij zijn enorm dankbaar, alles was tot in de puntjes verzorgd. Dat iedereen die aan deze dag heeft meegewerkt om deze dag tot een succes te maken, vrijwilligers zijn, maakt het bijzonder.

Niet te vergeten dat Frank op zijn vrije dag vanuit Duitsland is komen rijden om aan haar dag mee te helpen, dat is onbetaalbaar.

Er is niet alleen geluisterd naar haar wens maar ook zeker naar hoe Lorena is, ze hebben kunnen inschatten hoe zij als kind is. Het contact tussendoor maar ook op de dag zelf is heel prettig verlopen.

Wij hebben als gezin echt een leuke, gezellige en onvergetelijke dag gehad.

Tot slot speciale dank aan Mark Cathersides van Roca Markets B.V. die deze Kanjer Wens Dag mede mogelijk heeft gemaakt

Wij bedanken

Deze wens is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van onder andere:

Niet alle verhalen staan hier

Helaas kunnen we niet alle mooie verhalen vertellen van de Kanjer Wensen welke wij vervuld hebben.

De belangrijkste reden is dat niet alle gezinnen/kinderen publicatie willen van hun wens, uiteraard accepteren en begrijpen we dit volkomen.

Ook zijn er veel kleine Wensen waarmee we geen pagina kunnen vullen, veel Kanjers zijn bezocht in het ziekenhuis of thuis met een kleine attentie.