Wat is een industriële weegschaal en wat kun je ermee?

In steeds meer gevallen kom je de industriële weegschaal tegen. Nederlanders zeggen vaak: weten is meten en dat is zeker met het gebruik van een weegschaal zoals de Kern & Sohn industrieweegschalen niet anders. Deze zet je in voor het meten van gewicht in industriële omgevingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een doseerweegschaal of telweegschaal. Gezien de capaciteit tot wel 300 kilo, gebruik je deze weegschalen vooral in kleinschalige industrieën.

De juiste capaciteit kiezen

Bij het uitzoeken van een industriële weegschaal, heb je de keuze tussen verschillende merken en gewichten. Het is daarbij belangrijk dat je kijkt naar de capaciteit en precisie. Deze verschilt per weegschaal. Zo kun je bij de aanschaf van Kern & Sohn industrieweegschalen onder meer kiezen voor een industriële weegschaal met een capaciteit tot wel 600 kilogram. Daarbij maakt ook de precisie uit. Bij het meten van gewicht is er altijd een kleine afwijking. Deze moet bij zeer precieze taken zo klein mogelijk worden gehouden. Zo zijn er weegschalen van dit merk op de markt met een precisie vanaf 5 gram, wanneer het gaat om zwaardere gewichten zoals 300 kilogram.

 

Afwijking van de industriële weegschalen

Industriële weegschalen hebben altijd een kleine afwijking. Daarmee wordt de precisie bedoeld. Kies je voor Kern & Sogn industrieweegschalen, dan is de afwijking een stuk kleiner. Zo biedt deze fabrikant al weegschalen aan met een precisie vanaf 0,2 gram. Wil je dus zeker weten dat je weinig foutmarge tijdens het meten van een gewicht hebt, dan kun je daarvoor het best een industriële telweegschaal gebruiken. Zeker in situaties waarin iedere gram telt, is zo’n weegschaal een uitkomst.

 

Omstandigheden

Houd er bij het kiezen van een industriële weegschaal rekening mee in welke omgeving je de weegapparatuur gebruikt. Zo kun je kiezen voor weegschalen voor droge of natte omgevingen. Kies in natte omgevingen altijd voor een rvs weegschaal.